ma.gurushealth.ru

По породувањето патолошка. празнење одложен постпартална (lohiometra) се случува кога на матката се наведнуваат наназад (со продолжен одмор во кревет), и бавно намалување. симптомите за

Патолошки пуерпериумот. празнење одложен постпартална (lohiometra) се случува кога на матката се наведнуваат наназад (со продолжен одмор во кревет), и бавно намалување.
Симптоми внатре. Бавен контракција на матката (subinvoljutcija), остар пад во обемот на лохиите, треска, чувство на тежина во стомакот.
Третман. Вовед / m 0,5-1 ml pituitrina (или окситоцин) и 1 ml од 0,1% раствор на атропин сулфат a. Во некои случаи, тоа е потребно да се прибегне кон прст проширување на цервикалниот канал.
Превенција. Постнаталната физиотерапија, навремено празнење на мочниот меур и дебелото црево.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како постпартална крварење?Како постпартална крварење?
Diskoordinirovannaya трудови се карактеризира со случаен оддели контракција на матката (на дното и…Diskoordinirovannaya трудови се карактеризира со случаен оддели контракција на матката (на дното и…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Постнаталната parametritis последица на инфекција (staphylo-, Streptococcus, Escherichia и др.)…Постнаталната parametritis последица на инфекција (staphylo-, Streptococcus, Escherichia и др.)…
Кон крајот на постпартална хеморагијаКон крајот на постпартална хеморагија
Постпартална хеморагија. атонија.Постпартална хеморагија. атонија.
Постпартална хеморагија: причини, третман, превенцијаПостпартална хеморагија: причини, третман, превенција
Постпартална ендомиометритис. Причината за стафилокок, стрептокок или kolibatsillyarnaya инфекција.…Постпартална ендомиометритис. Причината за стафилокок, стрептокок или kolibatsillyarnaya инфекција.…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
» » » По породувањето патолошка. празнење одложен постпартална (lohiometra) се случува кога на матката се наведнуваат наназад (со продолжен одмор во кревет), и бавно намалување. симптомите за