ma.gurushealth.ru

Стагнација на млеко е резултат на зголемување на производството или попречени одлив на млеко од млечните жлезди. Обично се јавува 3-4 дена по раѓањето. Виме затегнати површни вени прошири млечни запечатени парчиња

Стагнација на млеко е резултат на зголемување на производството или попречени одлив на млеко од млечните жлезди. Обично се јавува 3-4 дена по раѓањето. Виме затегнати површни вени прошири млечни парчиња запечатена. Температурата на нормален или низок градус се. Детето не дојат. Млеко стаза предиспозиција за маститис.
Третман. Правилната опрема за хранење, топла облога (алкохол, маст Wisniewski) на градите, течност доза ограничување, лаксативи, рачно одат stsezhivanie- хардвер за да се зголеми одливот на млекото / m администрира 1 ml окситоцин.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Протеини znt2 влијае на квалитетот на мајчиното млекоПротеини znt2 влијае на квалитетот на мајчиното млеко
Нега на градитеНега на градите
Нетолеранција на лактоза кај деца: симптоми, третманот, симптоми, причиниНетолеранција на лактоза кај деца: симптоми, третманот, симптоми, причини
Карличната тромбофлебитис. Пуерперална маститис.Карличната тромбофлебитис. Пуерперална маститис.
Многу потечени и болки во градите како да се намали болкатаМногу потечени и болки во градите како да се намали болката
Со доаѓањето на мајчиното млеко по породувањето: како да се забрза?Со доаѓањето на мајчиното млеко по породувањето: како да се забрза?
Маститис и здравјето на жената правилно завршување на доењетоМаститис и здравјето на жената правилно завршување на доењето
Појавата на млекоПојавата на млеко
Рецепти јадења од јајца на децата од една година до три годиниРецепти јадења од јајца на децата од една година до три години
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
» » » Стагнација на млеко е резултат на зголемување на производството или попречени одлив на млеко од млечните жлезди. Обично се јавува 3-4 дена по раѓањето. Виме затегнати површни вени прошири млечни запечатени парчиња