ma.GurusHealth.ru

Hypogalactia-недоволно формирање на млеко од дисфункција на млечните жлезди. Причини: Заеднички тешка extragenital заболувања, бремени toxicosis, психогена фактори, постпартална хипофизна инсуфициенција (shihena синдром). третман

Hypogalactia-недоволно формирање на млеко од дисфункција на млечните жлезди. Причини: Заеднички тешка extragenital заболувања, бремени toxicosis, психогена фактори, постпартална хипофизна инсуфициенција (синдром Shihena).
Третман. Правилна техника на доење, високо-калорична храна со висока содржина на витамини, пивски квасец, генерален ултравиолетово зрачење, darsonvalization дојка, I / m администрација на пролактин од 5 единици, 2 пати на ден во тек на 7 дена.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Кома со хипопитуитаризам: причини, третманКома со хипопитуитаризам: причини, третман
Сексологија и сексуална патологијаСексологија и сексуална патологија
Причини за хипопитуитаризам: синдром синдром празно седло, питуитарна апоплексија и Сјогренов…Причини за хипопитуитаризам: синдром синдром празно седло, питуитарна апоплексија и Сјогренов…
Ако млеко не е доволно (за борба hypogalactia)Ако млеко не е доволно (за борба hypogalactia)
Еректилна дисфункцијаЕректилна дисфункција
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Причините за појава на заболувања на дојка кај женитеПричините за појава на заболувања на дојка кај жените
Гинекомастија е зголемување на ракот на градите кај мажите со хипертрофија на жлезди и масното…Гинекомастија е зголемување на ракот на градите кај мажите со хипертрофија на жлезди и масното…
Апстрактите за акушерство и гинекологијаАпстрактите за акушерство и гинекологија
Средства, кои ја зголемуваат распределбаСредства, кои ја зголемуваат распределба
» » » Hypogalactia-недоволно формирање на млеко од дисфункција на млечните жлезди. Причини: Заеднички тешка extragenital заболувања, бремени toxicosis, психогена фактори, постпартална хипофизна инсуфициенција (shihena синдром). третман