ma.gurushealth.ru

Gipopolivitaminozy, poliavitaminozy се почести отколку изолиран роднина или целосен неуспех на еден од витамини. Во патогенезата на хиповитаминоза и poliavitaminozov треба да се земат предвид меѓусебно влијание на некои витамини, нивната синергија и

Gipopolivitaminozy, poliavitaminozy се почести отколку изолиран роднина или целосен неуспех на еден од витамини. Во патогенезата на хиповитаминоза и poliavitaminozov треба да се земат предвид меѓусебно влијание на некои витамини, нивната синергија и антагонизам.
Клиничката слика е polymorphic, но главно се манифестира симптоми на недостаток на витамини, проток во телото и рециклирање на повеќето повредени. Особено чести слабост, губење на меморијата, способноста за работа, нарушувања на спиењето, губење на апетит, отежнато дишење за време на нормална напор.
Третман. Изведете третман на основната болест што доведува до нарушувања на синдромот vsasyvaniya- администрира витамин препарати, парентерална администрација на витамин.
Превенција: навремена дијагноза и третман на болести на гастроинтестиналниот тракт во кои е нарушена апсорпција на хранливи материи и вклучување на витамин vitaminov- во третман на хронични заболувања на дигестивниот тракт.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Медицински исхрана во хиповитаминоза кај децата. PolivitavinyМедицински исхрана во хиповитаминоза кај децата. Polivitaviny
Дали ми е потребен бебе под една година дополнителни витамини?Дали ми е потребен бебе под една година дополнителни витамини?
Квантитативната содржина на витамини во хранатаКвантитативната содржина на витамини во храната
Недостаток на никотинска киселина (витамин ПП, C3, итн.) Ова е предизвикана од недоволно внесување…Недостаток на никотинска киселина (витамин ПП, C3, итн.) Ова е предизвикана од недоволно внесување…
Недостаток на витамин Б2 (рибофлавин). Хипо или ariboflavinoz случува кога недостаток на витамин Б2…Недостаток на витамин Б2 (рибофлавин). Хипо или ariboflavinoz случува кога недостаток на витамин Б2…
Книгата "клиничка фармакологија и фармакотерапија" Содржина Поглавје 23 витаминиКнигата "клиничка фармакологија и фармакотерапија" Содржина Поглавје 23 витамини
Недостаток на витамин Б1 (тиамин). Хиповитаминоза и витамин дефицит во (бери-бери, бери-бери) се…Недостаток на витамин Б1 (тиамин). Хиповитаминоза и витамин дефицит во (бери-бери, бери-бери) се…
Milgamma панкреатитMilgamma панкреатит
» » » Gipopolivitaminozy, poliavitaminozy се почести отколку изолиран роднина или целосен неуспех на еден од витамини. Во патогенезата на хиповитаминоза и poliavitaminozov треба да се земат предвид меѓусебно влијание на некои витамини, нивната синергија и