ma.gurushealth.ru

Болки во грбот во болести на срцето

Видео: торакална 'рбетот и болести на срцето. №2

Болки во грбот во болести на срцето

Да ги погледнеме на разликите помеѓу болки во грбот во osteochondrosis, непријатна болест, но не се опасни по живот, и коронарна срцева болест, кои вклучуваат миокарден инфаркт - болест која е често без соодветен третман на истиот резултира со смрт.

Се разбира, срцев удар, оние кои се придружени со остар, пирсинг болка во градите, со нагласени симптоми на срцева активност и дишењето, измешани со некоја друга состојба може да биде тешко. Сепак, ние мора да се запамети дека има случаи на избришани форми на текот на болеста. Тоа се случува дека срцев удар и се пренесува, како што велат, "на нозе", а откриен или случајно или за време повтори својот изглед, со што значително се влошува веќе тажната состојба на пациентот.
Тоа е особено тешко да се направи разлика помеѓу двете болести, кога тие се присутни и во луѓе. Тоа се случува доста често. Ова беше случај во случај, што се одржа во моето купе во возот. Во прилог на фактот дека лицето болки во грбот во тоа време беше предизвикана од страна на osteochondrosis на грлото на матката-торакална 'рбетот - и долниот дел на грбот е овој оддел често симулира симптоми на коронарна срцева болест, - рече тој изгледа и состојбата во која сум се сретнал со мојата сосед преградата. Самиот тој бил убеден дека ова е osteochondrosis. Ептен! Впрочем, тој веќе не доживеале нешто слично. Покрај тоа, тој зборуваше за неговата болка лекари и тоа веќе е дијагностицирана. За она што долниот дел на грбот, и зборуваше за неговата полнота, и краток врат. Покрај тоа, таа не е прв ден, трудил во тесна простор, без поместување, седи стуткано во текот на табелата непријатно. Сепак, одлучувачки фактор, истакнувајќи дека постојат, во прилог на дегенеративни диск болест, се крие нешто друго повеќе застрашувачки, укажа на фактот дека луѓето несвесно бара удобна положба за вашето тело и не можеше да го најде.
Во принцип, морам да кажам дека ако било болка во грбот, ако може да се најдат себе си на позиција во која се чувствувате повеќе или помалку удобно, таму е многу силен аргумент во прилог на фактот дека болката е вашиот резултат е osteochondrosis, но ништо -Тоа уште други. Ако промена во положба на телото не влијае на интензитетот и природата на болката, без разлика колку ќе може да се обиде да се најде тоа е ситуација, тоа го прави смисла да се разгледа сериозно и дали случајот назад најмногу?
Некои лекари сметаат дека присуството или отсуството на болка со притисок врз spinous процесите на пршлените на задната страна е доволна причина да се претпостави на присуството или отсуството на болеста во кичмата. Треба да се напомене дека ова е погрешно мислење. Пребарување и да стигнете до таква болка како симптом на тоа би било погрешно, бидејќи оваа болка е обично не е константна за било која специфична болест е невообичаено. Можеби само неколку исклучоци притисок на петтиот торакален пршлен. Болката на тоа, во оние случаи каде што е присутна, обично укажува на присуство на срцеви заболувања и е сериозен, дополнителни предупредување, што е исто така вреди да се обрне внимание за да за дијагностика.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Коронарна инсуфициенција дијабетес. Миокарден инфаркт кај дијабетичариКоронарна инсуфициенција дијабетес. Миокарден инфаркт кај дијабетичари
Советодавниот комитет препорача одобрување на vorapaksar FDAСоветодавниот комитет препорача одобрување на vorapaksar FDA
Ангина кај жените, симптоми и знациАнгина кај жените, симптоми и знаци
Торакални osteochondrosis (остеохондроза на торакалниот 'рбет), симптоми, третманот, симптоми,…Торакални osteochondrosis (остеохондроза на торакалниот 'рбет), симптоми, третманот, симптоми,…
Срцева аритмија што да баратеСрцева аритмија што да барате
Исправка на ментални состојби по срцев ударИсправка на ментални состојби по срцев удар
Жените почесто асимптоматски миокарденЖените почесто асимптоматски миокарден
Третман на одредени групи на пациенти. Карактеристики на ВСМ кај младитеТретман на одредени групи на пациенти. Карактеристики на ВСМ кај младите
Чоколадото го намалува ризикот од мозочен и срцев удар?Чоколадото го намалува ризикот од мозочен и срцев удар?
Уред за предупредување миокарден инфарктУред за предупредување миокарден инфаркт
» » » Болки во грбот во болести на срцето