ma.gurushealth.ru

Имунолошки анализа на крвта на жените

Имунолошки анализа на крвта на жените

Видео: медитација музика за здравјето на жените: "Плодната Утробата" - Подобрување на шансите за бременост, здравје, љубов

Имунолошки метод на испитување е врз основа на интеракција помеѓу "антиген - антитело" се користи не само за да се идентификуваат предизвикувачкиот агенс за заразна болест или антитела кон него во крвниот серум на пациентот, но, исто така, да се утврди фаза на процесот на инфекција.

Покрај тоа, таа може да се користи за да се идентификуваат алергични, онколошки и автоимуни процеси во телото.

Важни дијагностика на заразни заболувања на урогениталниот систем, особено сексуално преносливи болести. Да го направите ова, да се спроведе и immunolyuminestsentny имуносорбентни анализи.

Како резултат на овие студии се воспостави квалитативен и квантитативен состав на антитела во крвта на пациентот, кои се различни класи на имуноглобулини.

Видео: Жени кои донираат крв премногу често се изложени на ризик, студија покажува

Со овој метод е можно да се идентификуваат и рубела и токсоплазмоза патогени, херпетични инфекции и ЦМВ, сифилис, хепатитис и кламидија.

Откривање на имуноглобулин М класа вели за приматот на инфекција, односно. Д. свежо болест. Во овој случај, мора да му ја додели на третманот. Класа G антитела се знак на долгогодишна инфекција, често тие покажуваат доживотна имунитет по болест, како што се мали сипаници. не е потребен третман во овој случај. Откривање на имуноглобулин М и G потврдена влошување на хронична заразна болест. Се разбира, на пациентот во овој случај треба да се третираат. Ако се открие само имуноглобулини G, а потоа по 2 недели, често се пропишани следење студија за да се утврди титарот на антитела. Ако износот на имуноглобулин G зголемен, инфективен процес е активен и бара третман. Сите бремени однесување тестови на крвта за откривање TORCH-комплекс (анти-токсоплазма, рубеола, цитомегаловирус, херпес).

Видео: Како да се остане здрав: Мајкл Мозли, Сите За жените 2016

Имунодијагноза помага да се идентификува причината за неплодност и пометнување, со утврдување, на пример, сперматозоидите антитела, антитело-Chorio гонадотропин. Покрај тоа, може да детектира дефекти и хромозомски болести кај фетусот и Rh фактор на крвта на мајката и фетусот.

Кога рак на крвта болести може да се открие специфични антитела (тумор маркери). На пример, во тумори и цисти на јајниците мора да врши истражување на серум тумор маркер на SA-125 за да се елиминира процесот на малигнитет.

Видео: Зошто жените треба да се обучуваат Јиу-джицу?

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Анализа на хемоглобинот на рак на желудникот, ESR и други показателиАнализа на хемоглобинот на рак на желудникот, ESR и други показатели
Имуноглобулин G (IgG). Имуноглобулин М (IgM). На функциите на имуноглобулин G и m.Имуноглобулин G (IgG). Имуноглобулин М (IgM). На функциите на имуноглобулин G и m.
Клеточниот имунолошки одговор. Хуморалниот имунолошки одговор. Заштитните функции на имуноглобулини…Клеточниот имунолошки одговор. Хуморалниот имунолошки одговор. Заштитните функции на имуноглобулини…
Вкупно антитела кон антигени Toxocara IgG, наслови, имуноглобулинВкупно антитела кон антигени Toxocara IgG, наслови, имуноглобулин
Дерматологија и венерологијаДерматологија и венерологија
Дијагноза на токсокаријаза кај луѓето, како да се идентификуваат Toxocara?Дијагноза на токсокаријаза кај луѓето, како да се идентификуваат Toxocara?
Хуморалниот инхибитори на антитело. Акумулација на инхибитори на синтеза на антителаХуморалниот инхибитори на антитело. Акумулација на инхибитори на синтеза на антитела
Промена на антитела по пат на реакција со антигенот. дополнување центриПромена на антитела по пат на реакција со антигенот. дополнување центри
Индукција на имунолошкиот одговор. Регулирање на имунолошкиот одговорИндукција на имунолошкиот одговор. Регулирање на имунолошкиот одговор
Формирање мемориски ќелии. Антитела и нивната специфичностФормирање мемориски ќелии. Антитела и нивната специфичност
» » » Имунолошки анализа на крвта на жените