ma.gurushealth.ru

Хемискиот метод на контрацепција

хемискиот метод на контрацепција

Хемиски контрацептиви се вагинален кремови, чепчиња, пасти, таблети и пелети, кои содржат супстанции кои имаат штетно влијание врз спермата.

Тие се многу лесен за употреба, но не даде 100% гаранција дека бременоста не се случи, па нивната употреба е предложено како дополнително средство за контрацепција (на пример, кога со помош на грлото на матката капа или дијафрагмата). Аптеки е прилично широк спектар на хемиски препарати за контрацепција. Овие средства се контраиндикации за употреба на (на пример, тие може да се користи на повисоки локални и општи чувствителност на овие лекови и некои заболувања).

На непостојан сексуален живот на сунѓер за контрацепција може да се користи за да се спречи бременоста, што е импрегнирана со спермицид, т. Е. супстанции што ги убиваат сперматозоидите. Оваа алатка има голем effektnost во споредба со други хемиски контрацептивни средства и вметнува во вагината за 24 часа.

Како хемиски контрацептивен метод може да се користи и вагинална Douching решенија на сода бикарбона по стапка од 1 лажица масло. l. сува материја по 1 литар вода- калиум перманганат (светло розова раствор) - борна киселина базирани 3 лажици. l. сува материја по 1 литар вода- 1% раствор на оцетна киселина.

Било кој од овие решенија мора да бидат подготвени само од зовриена вода, температурата може да биде 37-38 ° C.

За да се спречи бременоста, вагинална Douching се врши веднаш по сексуалниот однос, но за да го користите овој метод доследно не се препорачува, бидејќи во овој случај на внатрешна гениталиите може да падне патогени кои водат до воспалителни болести.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Хормонална контрацепција: мини-пилулаХормонална контрацепција: мини-пилула
Pfizer е сеќавајќи се серија на контрола на раѓањето апчињаPfizer е сеќавајќи се серија на контрола на раѓањето апчиња
Хормонална контрацепција: Метод на инјектирањеХормонална контрацепција: Метод на инјектирање
Итна контрацепција (таблети, дрога, методи)Итна контрацепција (таблети, дрога, методи)
Хормонална контрацепција методХормонална контрацепција метод
Контрацепција како важна компонента на програми за планирање на семејствотоКонтрацепција како важна компонента на програми за планирање на семејството
Физиолошки метод на контрацепцијаФизиолошки метод на контрацепција
Акушерство и ginekologiya-Акушерство и ginekologiya-
Карактеристики на интраутерина контрацепцијаКарактеристики на интраутерина контрацепција
СпермицидиСпермициди
» » » Хемискиот метод на контрацепција