ma.gurushealth.ru

На хируршки метод на контрацепција

На хируршки метод на контрацепција

Видео: Елена Malysheva. контрацептивни методи

Радикални методи на контрацепција (стерилизација) се неповратни начини за спречување на бременоста, што се врши или хируршки или со помош на Х-зраци ..

Жените се врзани во чекор јајцевод (јајцеводите). Оваа операција не влијае врз работата на женското тело - се 'уште се во периодот на менструација почнува, хормони продолжи да се произведува во право количини.

Хируршки метод на контрацепција е доста честа појава во САД во парови кои веќе имаат деца.

Видео: Медицински извештај: историјата на контрацепција

Сепак, бидејќи овој метод на контрацепција е неповратен процес, да се впуштат во тоа само кога е апсолутно неопходно, на пример, кога бременоста претставува директна закана за животот и здравјето на жената, или ако постои реален ризик од пренесување на потомството на тешки наследни болести. Во сите други случаи, тоа е подобро да се користат и други методи на контрацепција, дека во секој момент е можно да се откаже и да имаат бебе.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Pfizer е сеќавајќи се серија на контрола на раѓањето апчињаPfizer е сеќавајќи се серија на контрола на раѓањето апчиња
Хормонална контрацепција: Метод на инјектирањеХормонална контрацепција: Метод на инјектирање
Итна контрацепција (таблети, дрога, методи)Итна контрацепција (таблети, дрога, методи)
Контрацепција како важна компонента на програми за планирање на семејствотоКонтрацепција како важна компонента на програми за планирање на семејството
Велика Британија: прва испорака контрацепцијаВелика Британија: прва испорака контрацепција
Физиолошки метод на контрацепцијаФизиолошки метод на контрацепција
Методи за третман на рак на дојка. Контрацепција.Методи за третман на рак на дојка. Контрацепција.
Карактеристики на интраутерина контрацепцијаКарактеристики на интраутерина контрацепција
СпермицидиСпермициди
Доброволно хируршки стерилизацијаДоброволно хируршки стерилизација
» » » На хируршки метод на контрацепција