ma.gurushealth.ru

Физиолошки метод на контрацепција

Физиолошки метод на контрацепција

Видео: контрацептивни методи - Сите Bude добро - Број 69 - 29.10.2012 - Се ќе биде во ред - Се ќе биде во ред

Физиолошки контрацептивен метод е врз основа на начинот на утврдување на дена од менструалниот циклус, во кој се случува овулацијата.

Тоа е повеќе погодна за оние двојки кои се обидуваат да се избегне бременоста, но немаат ништо против раѓањето на детето.

Постои уште еден физиолошки начин да се заштитат од несакана концепција, е мерење на базалните температурата на телото - температурата на телото поврзани со промена на нивоата на телото на женски полови хормони. Се утврдува само со здрава жена - во утринските часови, на одмор, не се покачи термометар е воведен во ректумот.

Овој метод не може да се користи ако жената е болен.

Прекината сексуален однос се смета за најмалку ефикасен метод на контрацепција, иако тоа е нашироко се користи во целиот свет, бидејќи тоа е многу лесно да се спроведе.

Суштината на прекината сексуален однос е отстранување на пенисот од вагината пред да се појави ејакулација. Но, овој метод може негативно да влијае на партнерите во сексуалниот живот. Покрај тоа, ако партнерите не се многу искусни, тие се секогаш се плаши дека нема да може во време за да се прекине на сексуалниот чин, што често се случува во реалноста.

Видео: Современи методи на контрацепција

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Итна контрацепција (таблети, дрога, методи)Итна контрацепција (таблети, дрога, методи)
Хормонална контрацепција методХормонална контрацепција метод
Oviary не ќе го пропушти орални контрацептивиOviary не ќе го пропушти орални контрацептиви
Контрацепција како важна компонента на програми за планирање на семејствотоКонтрацепција како важна компонента на програми за планирање на семејството
Акушерство и ginekologiya-Акушерство и ginekologiya-
Акушерство и ginekologiya-Акушерство и ginekologiya-
Акушерство и ginekologiya-Акушерство и ginekologiya-
Акушерство и ginekologiya-Акушерство и ginekologiya-
Методот на бариера на контрацепцијаМетодот на бариера на контрацепција
На хируршки метод на контрацепцијаНа хируршки метод на контрацепција
» » » Физиолошки метод на контрацепција