ma.gurushealth.ru

Хормонална контрацепција: поткожни импланти

Видео: Поставете поткожно имплант (не е за слабо срце)

Norplant ( «Norplant») - Производител «Leiras Фармацевтски», Финска. Овозможено флексибилни Silastic капсули со должина од 3,4 см и 2,5 mm во дијаметар, од кои секој содржи 35 mg levonor-gestrela. Norplant-2 - се состои од 2 капсули со должина од 44 mm и со дијаметар од 2,4 mm и содржи 35 mg од левоноргестрел.
Механизмот на дејство контрацептивни врз основа на распределба Norplant левоноргестрел капсули на константна стапка (30 g / d), која обезбедува следниве ефекти:
  • сузбивање на овулација;
  • менување на природата на цервикалниот мукус, тежината на пенетрација на сперма;
  • атрофија на ендометриумот, спречување на имплантација на бластоцисти;
  • предвремено luteolysis.

Видео: Implanon - иновативен метод на контрацепција!

Norplant контрацепција ефикасност - 0,5-1,5 бременост на 100 жени / години.

Избрани предавања за гинекологија и акушерство
Ед. НА Strizhakova, AI Давидова, LD Belotserkovtsevoy
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Хормонална контрацепција: Метод на инјектирањеХормонална контрацепција: Метод на инјектирање
Итна контрацепција (таблети, дрога, методи)Итна контрацепција (таблети, дрога, методи)
Акушерство и ginekologiya-Акушерство и ginekologiya-
Контрацепција како важна компонента на програми за планирање на семејствотоКонтрацепција како важна компонента на програми за планирање на семејството
Велика Британија: прва испорака контрацепцијаВелика Британија: прва испорака контрацепција
Карактеристики на интраутерина контрацепцијаКарактеристики на интраутерина контрацепција
СпермицидиСпермициди
Изборот на контрацептивни средства. Хормонални контрацептиви.Изборот на контрацептивни средства. Хормонални контрацептиви.
Untitled DocumentUntitled Document
Орални контрацептиви, ризикот од жените со срцеви заболувањаОрални контрацептиви, ризикот од жените со срцеви заболувања
» » » Хормонална контрацепција: поткожни импланти