ma.gurushealth.ru

Принципи на по породувањето период

Видео: Физиологија на постнаталниот период 10.10.2013

1. Тоалетна Пудендалниот slabodezinfitsiruyuschego користење на калиум перманганат раствор на најмалку 2 пати дневно.
2. Се грижи за гради. Пред хранење puerpera мие рацете и го става на стерилна маска, мие гради со топла вода и сапун. По хранење брадавиците избриша со 1% раствор на борна киселина во присуство на радиоактивното пукнатини жива кварц светилка и подмачкува со средство за дезинфекција масти. Кога ограничувањето надуеност пиење, администрира солен лаксатив.
3. Предвремени ambulation. Породувањето овозможи до 1-2 дена по раѓањето и на 2-3 дена по царски рез.
4. исхрана дои во текот на нормалното доењето треба да се зголеми за 1/3 во споредба со конвенционалните, т.е. Доење бара дополнителна потрошувачка на енергија. Исхрана доилка е 5-6 еднократен оброк. Храна треба да се зема 20-30 минути пред хранење на бебето.

Кога afterpains мултипари назначи aminopyrine, свеќа со omnopon, екстракт од беладона, GHB.
Кога subinvolution прикажани pregnatol матката, окситоцин, mammofizin et al. 
Во случај на уринарниот тешкотии се администрира 5 ml од 25% раствор на магнезиум сулфат a. Ако тоа е неефикасен - производство на урина катетер.
Кога доцнењето на стол на 3 ден администрира клизма и 4 - солен лаксатив.
Ед. КВ Воронин
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Испукани брадавиците се формираат како резултат на тоа не е доволно добра подготовка на виме време…Испукани брадавиците се формираат како резултат на тоа не е доволно добра подготовка на виме време…
Препораки за успешно доењеПрепораки за успешно доење
Дои или шишеДои или шише
Започнете доењетоЗапочнете доењето
Прашања кои се појавуваат на младите мајкиПрашања кои се појавуваат на младите мајки
Ако млеко не е доволно (за борба hypogalactia)Ако млеко не е доволно (за борба hypogalactia)
Lizoform (lysoformium). Сапун раствор на формалдехид. Состав: 40 делови на формалин, 40 делови на…Lizoform (lysoformium). Сапун раствор на формалдехид. Состав: 40 делови на формалин, 40 делови на…
Лактација. Доење.Лактација. Доење.
Мешани хранење на новороденото (доење и шише)Мешани хранење на новороденото (доење и шише)
Дали ми е потребен бебе вода со вештачко хранење.Дали ми е потребен бебе вода со вештачко хранење.
» » » Принципи на по породувањето период