ma.gurushealth.ru

Третман на пациенти со рак на грлото на матката, во комбинација со бременоста

Видео: Третман на рак на грлото на матката во Израел - Преглед Топ клиники на пациентот

При изборот на тактиката на третманот на бремени жени со рак на матката се земе предвид дека бременоста го стимулира растот на малигните клетки раст.
Preinvasive откривање рак на триместар I е индикација за неговото раскинување со обврзувачки киретажа цервикалниот канал и на грлото на матката conization последователни тримесечја matki- во II и III е можно да се задржи на бременост до терминот за динамичен колпоскопија и цитолошки контроли.
Кога Ib и II во фази рак I и II триместар одржа проширена со додатоци хистеректомија проследено со зрачење terapiey- III триместар во третманот на рак на грлото на матката е проследен и со царски рез.

рак на III пациенти во стадиум I и II триместар престанок на бременоста се врши или ампутација на матката тело проследено со зрачење во terapiey- III триместар - царски рез, хистеректомија тело, во комбинација со радиотерапија.
превенција Грлото на матката е да се подобри програми за скрининг, рана дијагноза и навремено лекување на патолошки процеси на грлото на матката.
Избрани предавања за гинекологија и акушерство
Ед. НА Strizhakova, AI Давидова, LD Belotserkovtsevoy
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Неуспехот на грлото на матката за време на бременоста: причини, симптоми, третманотНеуспехот на грлото на матката за време на бременоста: причини, симптоми, третманот
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Карактеристики на microinvasive рак на грлото на маткатаКарактеристики на microinvasive рак на грлото на матката
Полипи на грлото на матката и телото на матката, абнормална пролиферација на вроден епител на…Полипи на грлото на матката и телото на матката, абнормална пролиферација на вроден епител на…
Хистолошка студија на грлото на матката. Насочени биопсија техника.Хистолошка студија на грлото на матката. Насочени биопсија техника.
Карактеристики на preinvasive рак на грлото на маткатаКарактеристики на preinvasive рак на грлото на матката
Наследни коагулопатии кај бремени жени. Дисплазија и грлото на матката кај бремени жени.Наследни коагулопатии кај бремени жени. Дисплазија и грлото на матката кај бремени жени.
Леукоплакија вулвата, грлото на матката се однесува на преканцерозна zabolevaniyam- карактеристични…Леукоплакија вулвата, грлото на матката се однесува на преканцерозна zabolevaniyam- карактеристични…
Diatermoekstsiziya (electroconization) на грлото на маткатаDiatermoekstsiziya (electroconization) на грлото на матката
» » » Третман на пациенти со рак на грлото на матката, во комбинација со бременоста