ma.gurushealth.ru

Тактички инсталација руптура на матката

Видео: ремен со 3 точки

По утврдувањето на руптура на матката да се продолжи веднаш да лапаротомија.
1. стомакот беше отворена во слоеви nizhnesredinnoy пресек.
2. Произведени ревизија на карличните органи. Утврдени со: природата на процепот (полно или скратено работно време) - во долниот сегмент со транзиција во мочниот меур на работ на грлото на матката со формирање на широка хематоми во parametrii- на лузна после царски рез. Во зависност од природата на прекин и крварење, состојбата на пациентот ќе биде различен.
Во присуство на фетусот абдоминална инцизија е направена во текот на папокот, заобиколувајќи ја неговата лева страна, кога се остварува пауза трговската марка, кога презентирачкиот дел на плодот е на дното од карлицата - производство краниотомија или екстракција на фетусот карлицата крај. Хируршката процедура:
  • во отсуство на ткиво razmozhzheniya - шиење прекин на грлото на матката, по освежување или ексцизија рана рабовите старата лузна;
  • со голема пауза - supravaginal ампутација или хистеректомија.

Видео: спирала во матката

Со нецелосни руптура на матката, ако е достапен под условите на перитонеумот хематом - сецира перитонеумот, течноста беше отстранет и згрутчување на крвта, оштетени крвни садови се лигатура или лигатура obkalyvanie дифузно крварење ткиво. По хемостаза матката рана шијат во два спрата. Peritonization континуирано струна шиење.

Руптура на матката по должината на работ, присуството на хематом во параметри - за матката артерија изгледа е тешко. Врши лигација на внатрешната илијачна артерија или прекин на артеријата на матката или во местото на потеклото на тоа од хипогастрична.
Ако руптура на матката пукната мочниот меур е намалена за интегритетот на абдоминалната празнина, со примена на тенки струна конци во два спрата. При изрекувањето на голем број на пердув зглобовите внимателно да се поврзете на рабовите на солза, не фаќањето на слузницата. По операцијата, на внатрешно катетер се дава за 5-7 дена. Дневен мочниот меур беше измиен со 50-70 ml од растворот furatsillina 1: 5000, или 2% раствор на борна киселина. Операции се вршат под општа анестезија. 
Постоперативно продолжи трансфузиона терапија под надзор на клинички и биохемиски хемодинамски параметри.
Ед. КВ Воронин
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Руптура на матката на сериозни компликации на бременоста и породувањето. Може да биде спонтан, се…Руптура на матката на сериозни компликации на бременоста и породувањето. Може да биде спонтан, се…
Царски рез на GusakovЦарски рез на Gusakov
Презентација и пролапс на папочната врвца. Се јавуваат во отсуство на контакт на појасот (латерална…Презентација и пролапс на папочната врвца. Се јавуваат во отсуство на контакт на појасот (латерална…
Особено оштети карличните органи кај женитеОсобено оштети карличните органи кај жените
Плацента превиа, нејзината локација, во предниот дел на презентирање на дел од плодот. Главните…Плацента превиа, нејзината локација, во предниот дел на презентирање на дел од плодот. Главните…
Diatermoekstsiziya (electroconization) на грлото на маткатаDiatermoekstsiziya (electroconization) на грлото на матката
Знаци на 30-недела на бременостаЗнаци на 30-недела на бременоста
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Supravaginal ампутација на телото на маткатаSupravaginal ампутација на телото на матката
» » » Тактички инсталација руптура на матката