ma.gurushealth.ru

Работа Emmett

Видео: Бебе родено без мозок мозокот се претвора 2

1. Пациентот лежи на операционата маса за вагинална операции.
2. Процес на оперативниот област.
3. Процесот на вагината и грлото на матката со антисептик раствор.
4. изложување на вагиналниот дел на грлото на матката со помош на огледало Симс и лифт.
5. На предните и задните усна одделно фиксна куршум клешти.
6. Направете парацервикалниот инфилтрација анестезија 0,5% раствор новокаина.
7. деградира грлото на матката во вагината, куршум форцепс за да се водат на грлото на матката, па можете да видите од областа на пауза вратот.
8. остар скалпел закажана отстранување и производство на густа стариот дисконтинуитет доближува до длабочина од околу 3 см. По паниката отстранување надредениот една струна конци без продупчување endocervix (сл. 1).

9. По завршувањето на операцијата - оперативен поле тоалет, отстрани куршумот форцепс, отстранување на огледало.
Работењето на Emmett. и - Refreshing ткиво во старите граници поделба, - затворање на јазот во - шиење на вагиналната слузница
Сл. 1. Работа на Emmett. 
и - Refreshing ткиво во старите граници поделба, - затворање на јазот во - шиење на вагиналната слузница
Ед. КВ Воронин
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
ПолипПолип
Полипи на грлото на матката и телото на матката, абнормална пролиферација на вроден епител на…Полипи на грлото на матката и телото на матката, абнормална пролиферација на вроден епител на…
Леукоплакија вулвата, грлото на матката се однесува на преканцерозна zabolevaniyam- карактеристични…Леукоплакија вулвата, грлото на матката се однесува на преканцерозна zabolevaniyam- карактеристични…
Diatermoekstsiziya (electroconization) на грлото на маткатаDiatermoekstsiziya (electroconization) на грлото на матката
Воведувањето на интраутерина уред (спирала)Воведувањето на интраутерина уред (спирала)
КраниотомијаКраниотомија
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Операцијата во низа и раниот постнатален периодиОперацијата во низа и раниот постнатален периоди