ma.gurushealth.ru

Царски рез на Gusakov

1. Општа анестезија.
2. Обработка на хируршки гранки.
3. Отворање на абдоминалната празнина (кожа, субкутано ткиво, на табла, болки во мускулите, перитонеумот).
4. Аутопсија vesico-матката набори и опстанок од тапи мочниот меур нагорно и надолно (Сл. 1 A-g).
5. Отворање на долниот сегмент попречно рез Мачка.
6. Отворање мембрани.
7. Изведување главата (карличните крајот) на фетусот. Поделба на новороденчето од мајката и со оглед на неговиот лекар-неонатолог. 
8. екстракт плацентата повлекување на папочната, матката киретажа. Рана затворање на матката двокатни струна шиење на. Peritonization листови vesico-матката пати.
9. тоалет стомакот, проверка на хемостаза, преглед на матката, преку салфетки и алатки.
10. Слоевит затворање на рани во стомакот и во обратна насока септички завој.

11. излачувањето на урината.
Аутопсија vesico-матката се свитка и соборување отворено мочниот меур надолу и нагоре. и - отворање на перитонеум Mochenov puzyrya- b - попречно на матката засек во skalpelem- - продолжување прст делот ѕид matki- g - екстракција рака главата додека притискање на дното на матката.
Сл. 1. Отворање на vesico-матката пати и доведување надолу отворено мочниот меур надолу и нагоре. 
и - отворање на перитонеум кисела puzyrya- 
b - пресек на грлото на матката skalpelem- 
во - прст продолжување делот ѕид matki- 
g - главата за екстракција со рака додека притискање на дното на матката.
Ед. КВ Воронин
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Салпингектомија (tubektomiya, отстранување на јајцеводите)Салпингектомија (tubektomiya, отстранување на јајцеводите)
Крст супрапубична лапаротомија за PfannenstielКрст супрапубична лапаротомија за Pfannenstiel
Работа EmmettРабота Emmett
Формирање на вагината. Пропуштањето на гонадитеФормирање на вагината. Пропуштањето на гонадите
Амниотомија за време на породувањетоАмниотомија за време на породувањето
Тактички инсталација руптура на маткатаТактички инсталација руптура на матката
Акушерство и ginekologiya- тема: царски рез.Акушерство и ginekologiya- тема: царски рез.
Топографска анатомија на карличните органи. снабдување со крвТопографска анатомија на карличните органи. снабдување со крв
Supravaginal ампутација на телото на маткатаSupravaginal ампутација на телото на матката
Клиничка анатомија на мочниот меурКлиничка анатомија на мочниот меур
» » » Царски рез на Gusakov