ma.gurushealth.ru

Набљудување на текот на бременоста во женски консултации

Видео: Преглед: Пренатална Клиниката EmBio

Бременоста е главната задача на клиниката за жените. Од квалитетот на амбулантско лекување во голема мера зависи од исходот на бременоста и породувањето.
1. Почетокот на покриеност на бремени жени медицински надзор. Жената мора да се преземат на сметка на бременоста до 12 недели. Ова ќе ви овозможи време за да се дијагностицира extragenital и да одлучи дали да продолжи со одржување на бременоста.
2. Преземање на рекорд. Во овој случај, докторот антенатална клиника мора:
  • да се запознаат со медицински картичка (или екстракт од него) жени поликлиника мрежа. По одлуката за носење на бременоста е потребно да се одбележи соматски амбулантски картичка, привремено се држи на тоа некој знак по кој obschepoliklinicheskoy лекарите мрежа добијат информации за бременоста на жената во тоа време,
  • добијат информации од областа tubdispansera присуство или отсуство на болести и туберкулоза контакти со ТБ пациенти во активна форма;
  • што е можно поскоро да ја советува бремена од страна на лекар, а во откривање extragenital патологија, заедно со експерти одлучи на прашањето за можноста од бременоста;
  • издаде насока на клиничка студија (општа анализа на крв, урина, измет, вагинален исцедок), биохемиски (шеќер во крвта, коагулација, шеќер во урината), имунолошки (крвна група, кои припаѓаат на обата брачни другари, Wassermann реакција), функционални (ЕКГ) како и преглед на тесен spetsialistam- разговор за урамнотежена исхрана.

Видео: Преглед: Пренатална Клиниката EmBio

3. Навремено (за 12-14 дена) тестови. Како резултат на истражувањето се утврди можноста за вршење на бременоста и на степенот на ризик, како и развој на план за бременост. 
4. антенатална и постнатална нега. Антенатална покровителство направија област акушерка, без да успее двапати во фаќањето на регистрација и пред раѓањето, а во прилог, кој се одржува колку што е потребно. 
На 30 недели од бременоста пред раѓањето доилки, исто така, носи детската клиника. Затоа, лекарот мора да се обезбеди навремено пренесување на информации за регистрирање на бремени жени во област Клиниката за детски болести.

Постпартална медицинска сестра. Во првите 3 дена по излегувањето од болница работници жена дома посета на антенаталната клиника - лекар (по патолошка испорака) или акушерка (по нормална испорака).
5. Навремено хоспитализација на жените за време на бременоста и пред породувањето. Во случај на вонредна состојба или индикации планираните хоспитализација бремена е главната задача на лекар антенатална клиника. 
6. Набљудување на бремените жени треба да се врши на следниов начин во првата половина на бременоста - 1 пат месечно 20-30 недели - 1 пат во 2 недели, 30-40 недели - 1 пат во 7-10 дена Ако дојде подоцна жена на лекар за 2 дена по следниот период, тоа е потребно да се спроведе покровителство и да се направи редовни посети на консултации.
7. подготовка psihoprofilakticheskoy да ја напушти 100% од бремените. Класи на "Школата за ова прашање." 
8. Сто отсто покриеност на бремени жени во занимања на сопрузите "училиште на татковците".
9. антенатална заштита од рахитис (витамини, ултравиолетово зрачење). 
10. De-затоплување. Кога била откриена во фецесот на хелминти јајца покажа соодветна терапија за време на бременоста лекови, немаат патолошки ефект врз fetoplacental комплекс (dekaris et al.).
11. превенција на септичен компликации содржи врзување на уролошки и ОРЛ санитарни услови.
Ед. КВ Воронин
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Бремените жени не можат да пијат алкохол, дури и во минимални дозиБремените жени не можат да пијат алкохол, дури и во минимални дози
Pinworms (Enterobiasis) кај бремени жени и доилкиPinworms (Enterobiasis) кај бремени жени и доилки
Дали е можно за бремени жени таблети во третманот на црви?Дали е можно за бремени жени таблети во третманот на црви?
Http://sweli.ru/media/k2/items/cache/8ff89376d072f546d093af32c351dcc8_s.jpgискусственный абортусHttp://sweli.ru/media/k2/items/cache/8ff89376d072f546d093af32c351dcc8_s.jpgискусственный абортус
Болести на ендокрините жлезди кај бремени жениБолести на ендокрините жлезди кај бремени жени
Црви во текот на бременоста, симптомите на црви во бремени жениЦрви во текот на бременоста, симптомите на црви во бремени жени
Здрава бременост на 10-ти месец. Без разлика дали тоа е неопходно за бремени жени да одат во кревет…Здрава бременост на 10-ти месец. Без разлика дали тоа е неопходно за бремени жени да одат во кревет…
Opisthorchiasis кај жените за време на бременостаOpisthorchiasis кај жените за време на бременоста
Атрезија на белодробната артерија кај бремени жениАтрезија на белодробната артерија кај бремени жени
Акутен апендицитис кај бремени жениАкутен апендицитис кај бремени жени
» » » Набљудување на текот на бременоста во женски консултации