ma.gurushealth.ru

Физички и psychoprophylactic подготовка на бремените жени за породување

Видео: Физичка подготовка за породување - совет од акушерки | Лесно бременоста и породувањето

комплексна вежба спроведена земајќи ги во предвид времетраењето на бременоста до 16 недели, 17-31 32-40 недели и недели.
На psychoprophylactic обука цел - да се елиминира болка преку вербална влијание врз централниот нервен систем на жените.
Psychoprophylaxis треба да започне со првата посета на бремената консултации врши за 4 недели пред раѓањето и за време на породувањето.
Првата активност се врши од страна на лекар поединечно: следните 5 класа може да се одржи специјално обучени метод бабица група.
јас активност - 1 кога во посета на бремени консултации. Целта - да се воспостави психолошки контакт помеѓу лекарот и бремена, да дознаете на односите во семејството, условите за живот и работа, да се запознаат со карактеристиките на индивидуалните бремената жена и нејзиниот став со бременоста и породувањето (е посакувана бременост, страв од бременост, некои социјална и правна помош, таа треба) . 
II вработување. План: 1) Здравје бремена за време на II и III триместар. 2) Анатомски и физиолошки карактеристики на женското тело (структурата на гениталните органи, менструација, зачнување, развој на бременост). 3) периоди на испорака (опис). 4) како што е безболна и родови maloboleznenny физиолошки акт.
активност III. Подготовки за фаза на трудот 1. План. 1) Симптоми почна rodov- 2) и контракции на матката отворање механизам matki- 3) Првиот прием аналгезија - длабочина на здив. Значење на дишењето за време на rodov- 4) Втора прием аналгезија - галење стомакот кожата и триење poyasnitsy- 5) Третиот метод - притискање на копчето "аналгезија поени" - 6) други учења на контрола на раѓањето: а) подобрување на контракции во текот на одење и странична положба, б) следење на контракции од минута и период пресрет јас rodov- 7) образование анестезија техники и нивните студии ефикасност. 

Нагласете дека испуштањето на вода, дури и во отсуство на материјални контракции е индикација за итен прием во болницата во отсуство. 
IV активност. Подготовките за сцената за труд II. План 1) Симптоми почетокот период II rodov- 2) Механизам период izgnaniya- 3) Обука за II фаза на породувањето: а) спроведување на обиди за обука: б) во моментот на однесување екскреција golovki- 4) после породувањето.
V и VI класи. Инсталација на породилно. План: 1) во согласност опис на состојбата на породилиште и постапките што поминува rozhenitsa- 2) Управата за основните физиолошки потреби во породувањето (празнење на мочниот меур и дебелото црево) - 3) Акушерска надзор rodah- 4) радоста на мајчинството и односи со отсуство персоналот на болницата .
Ед. КВ Воронин
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Труд болка. Fiziopsihoprofilakticheskaya подготовка на бремените жени за породување систем на мерки…Труд болка. Fiziopsihoprofilakticheskaya подготовка на бремените жени за породување систем на мерки…
Акупунктура во текот на бременостаАкупунктура во текот на бременоста
Стравот од породувањето и постпартална депресијаСтравот од породувањето и постпартална депресија
Како да се избере лекар за антенатална грижа и породувањеКако да се избере лекар за антенатална грижа и породување
Посета на акушеркаПосета на акушерка
Идеална подготовка за бременостИдеална подготовка за бременост
Методи на испорака на анестезија со вербална фидбекМетоди на испорака на анестезија со вербална фидбек
Набљудување на текот на бременоста во женски консултацииНабљудување на текот на бременоста во женски консултации
Покровителство бременаПокровителство бремена
Учеството на партнер во испоракатаУчеството на партнер во испораката
» » » Физички и psychoprophylactic подготовка на бремените жени за породување