ma.gurushealth.ru

Идентификација на пред-дијабетес во бременост

Видео: Бременоста женски зајакот

стадиум I - идентификување на бремени жени со зголемен ризик од развој на дијабетес.
1. Историја бремена: индицираат компликација во однос на дијабетес или други метаболички или хормонални нарушувања.
2. протокот на претходните бремености (родови со тежина од 4500 g или се повторува раѓање тежина од 4000 g или повеќе, фетална малформација, губење на овошје нејасно потекло или дали тие имаат хиалина мембрани).
3. тенденција да се компликации на бременоста: полихидроамнион, крајот на прееклампсија, бактериурија, спонтан абортус, појава на жалбите на слабост, жед, чешање, полиурија.
4. Идентификација на гликозурија. 

фаза II - се утврди нивото на шеќер во крвта и урината. Повторено откривање во висок шеќер во крвта (над 6.66 mmol / L на гладно) и гликозурија дијагностициран дијабетес.
фаза III - определување на јаглени хидрати толеранција.
Мерење на постот на шеќер во крвта, по 1 до 2 часа. По добивањето на 50-100 g гликоза (во зависност од телесната тежина на бремена). TTG вознемирени кога постот нивото на гликоза помалку од 7,8 mmol / l и 2 часа по оптоварување не е пониска од 7,8-11,1 mmol / l.
Ед. КВ Воронин
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Влијанието на дијабетес на фетусот. Лабораториска дијагноза на дијабетес во текот на бременоста.Влијанието на дијабетес на фетусот. Лабораториска дијагноза на дијабетес во текот на бременоста.
Клиниката за дијабетес. Форми на дијабетес сериозностаКлиниката за дијабетес. Форми на дијабетес сериозноста
Истражувањето на гликемија HbA1c драстични методи за дијагностицирање на дијабетес мелитусИстражувањето на гликемија HbA1c драстични методи за дијагностицирање на дијабетес мелитус
Дијабетес масти и посно. Чешање во дијабетесДијабетес масти и посно. Чешање во дијабетес
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Дијабетес и БременостДијабетес и Бременост
Дијагноза и прва помош за хипергликемските комаДијагноза и прва помош за хипергликемските кома
Шеќер rafineries дијабетес. Дијабетес и БременостШеќер rafineries дијабетес. Дијабетес и Бременост
Вклучување на бубрезите кај дијабетес. Дијабетична нефропатија и ретинопатијаВклучување на бубрезите кај дијабетес. Дијабетична нефропатија и ретинопатија
Ако сте болни пред бременостаАко сте болни пред бременоста
» » » Идентификација на пред-дијабетес во бременост