ma.gurushealth.ru

Помош за фазите на медицинска евакуација кога загуба на крв

Видео: За MEDPLANT - нашите 15 години!

На бојното поле и во лезијата врши итни мерки за да се спречи надворешни крварење. Под овие услови, привремена запре крварење постигне турникет, дробење преливи, како и за крварење од пазувата на садови - пренасочување на рака и доведување постериорно во фронталната рамнина. За да се спречи масивната загуба на крв во раните од главните артерии на екстремитетите треба да биде пред настаните наведени погоре со прст над оштетениот брод.

Повредени и крварење со симптоми на акутна загуба на крв се предмет на приоритет отстранување од бојното поле и брзо испраќање на медицински предмети.

Во медицинската полкот став, исто така, се врши привремено запирање на крварење, и ако е можно на оштетените стегање брод се врши во рана hemostat.

Во остар крварење и крварење престана сигурно врши со зачувани трансфузија на крв O (1) група во доза од 250-500 ml, по што следи од страна на администрацијата plazmozameshchath средства. Кога просечната степен на губење на крвта е трансфузија на доволно плазма експандери, од кои за употреба во SRL може да се препорача особено polyglukin (висока молекуларна тежина на гликоза полимер) во доза од 500 ml.

Повредени со акутен губиток на крв, особено во случаи на внатрешно крварење, се предмет на итна евакуација на медицинско-санитарен баталјон. Евакуацијата мора да се врши во лежечка положба најнежните видови на транспорт од бројот користи во одредена област.

медицинско-санитарен баталјон направи последната станица крварење, вклучувајќи отстранување на внатрешните извори на крварење.

Борбата користи крварење трансфузија масивни дози на сочувани крв и администрирање на различни plazmozameshchath средства.

НА златни орли
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Крварење надвор (на рана) е изведен од оштетените садови со отворен механички трауми или со кршење…Крварење надвор (на рана) е изведен од оштетените садови со отворен механички трауми или со кршење…
Прва помош на бојното поле и во фокусот на масовни жртвиПрва помош на бојното поле и во фокусот на масовни жртви
Прво, пред-медицински и прва медицинска помош во борба повреди на 'рбетот и' рбетниот…Прво, пред-медицински и прва медицинска помош во борба повреди на 'рбетот и' рбетниот…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Чир крварење дуоденален чир третманЧир крварење дуоденален чир третман
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Третман во фазите на медицинска евакуација со оштетени екстремитетите. Прва медицинска помошТретман во фазите на медицинска евакуација со оштетени екстремитетите. Прва медицинска помош
Организација на прва медицинска помош на полкот медицински мислење. крварењеОрганизација на прва медицинска помош на полкот медицински мислење. крварење
Механизмот на кршење на телесни функции во акутна загуба на крвМеханизмот на кршење на телесни функции во акутна загуба на крв
Принципи за третман на раниПринципи за третман на рани
» » » Помош за фазите на медицинска евакуација кога загуба на крв