ma.gurushealth.ru

Берберис исток

берберис исток

Видео: сауна "берберис" (Ориентални амам, СПА - бања, финска сауна ...) (РИА Birobidzhan)

Берберис ориентални - Б. orientalis Schneid. (. Гревот Б. vilgaris L. var orientalis Boiss ..) - претставува Јужна кавкаски трка Berberis vulgaris.

Морфолошки овој вид се разликува од Berberis vulgaris претежно жолта или црвеникаво-кафеава, аголна, жлеб стебла и жилав остава со тесни право-заби на рабовите. Боцки се претежно едноставна. Треба да се напомене дека за време на цветни повеќе декоративни од Berberis vulgaris, поради големите (до 11 mm во дијаметар) светла златно жолти цветови на долго (до 1 см) pedicels собрани во четка брои до 27 цвеќиња. должина овошје 10 ... 11 mm и ширина од 5 ... 6 mm со 1 ... 2 семиња. Боја црвени плодови со светло кафеава боја. Семиња црвено-кафеава овални, со збрчкано површината.

Видео: belmesa ресторан - вкусен ориентални


источно од областа на берберис поминува низ југо-западниот дел на Кавказ и Централна греење, Дагестан, Азербејџан и Ерменија. Надвор од Русија, кои се наоѓаат на планините Кара и во Иран. Тоа главно расте во средината појас на планините, понекогаш на врвот, ретко во долниот, претпочита јужните падини. Xerophytic (сув) услови живеалиште промовира формирањето на овој вид и оставија трага на својот изглед. Во контекст на воведувањето на берберис исток се наоѓаат во колекциите на ботанички градини во Москва, Воронеж, Крим, Баку, Ташкент. Тоа може да се користи, како и Berberis vulgaris.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Tansy цветови (Flores tanaceti vulgaris). Собрани на почетокот на цветни и суво inflorescence…Tansy цветови (Flores tanaceti vulgaris). Собрани на почетокот на цветни и суво inflorescence…
Плодови на пиперка struchkov0g0 (fructus sarsici). Зрели сушено овошје од Capsicum семиња.…Плодови на пиперка struchkov0g0 (fructus sarsici). Зрели сушено овошје од Capsicum семиња.…
Декоративни егзотични растенија од Централна АзијаДекоративни егзотични растенија од Централна Азија
Структурата на доматиСтруктурата на домати
Берберис панкреатитБерберис панкреатит
Плодни и репродукција во диви боровинкиПлодни и репродукција во диви боровинки
Remontant јагода сорти за одгледувањеRemontant јагода сорти за одгледување
КозметологијаКозметологија
Berberis vulgarisBerberis vulgaris
Berberine бисулфат (berberini bisulfas). Berberine алкалоид најде во корени и листови од берберис…Berberine бисулфат (berberini bisulfas). Berberine алкалоид најде во корени и листови од берберис…
» » » Берберис исток