ma.gurushealth.ru

Кинески одгледување домати и модар патлиџан, сорти

Кинески одгледување домати и модар патлиџан, сорти

Видео: Омилени сорти. Модар патлиџан, краставица, домат (барањето)

Природните услови за одгледување на домати и модри патлиџани се доста поволни речиси насекаде, и во централните и јужните провинции, тие се одгледуваат и во две sroka- за почетокот на стекнување и брза потрошувачка во свежа и за отстранување на култура во крајот на летото и osenyu- за зачувување за понатамошна употреба.

Во прв пат се користи случај расад култура. Подготовката на садници - од 15 до 100 дена.

Видео: Плодна модар патлиџан странски избор


Кинезите се прават многу органски домати, бидете сигурни да им даде на фосфор и калиум, внимателно го обликуваат грмушки: на почетокот оценки - еден матични со сериозна на третиот и четвртиот четка во подоцнежна сеидба остави две стебла и двапати повеќе од бројот на четки.


Растенија врзуваат за удели и пергола. Најчесто тие се составен зелени култури, зелка. Редовно олабавување на почвата и напои многу: да го направи тоа во рок од 5-6 дена по садењето, и по две недели, повторно ryhlyak, вилушка и напои повторно со облекување.


Семиња произведени во посебни области каде што плодовите се избрани само од првата четка одредени големини и форми.


Како и во Кина и Solanaceae yagodu- модар патлиџан или chetszy. Според нив, како домати, се направи многу на органска материја и редовно се хранат со течно ѓубриво. Почетокот на февруари приносот на културите веќе во првите денови на јули. Комплет со нивните трошоци во септември. Излезете од овошје - 60-70 тони по хектар.


На вториот носител, на пример, во провинцијата Шандонг, ќе се одржи кон крајот на март или почетокот на април, и да почне чистење на крајот на јули.


Во Кина, за многу години одгледува еден вид на зреење источниот модар патлиџан.


Тоа одамна е повлечен HiChanche (црна долга) одделение на Руската грав. Тие се многу добри за конзервирање.


модар патлиџан садници засадени во Букварот гребени се сече на 60 см, освен и во линии -. 0,5 м Таквите слетување даде 25-30 тони овошје по хектар TANÇ одделение (издолжена) и ставени под Пекинг повисоки такси - до 45-50 тони по хектар: ја формира долго цилиндрични плодови 35-40 cm, црвена-виолетова боја. Садници засадени во земјата во средината на април и по 120-130 дена по сеење. Во текот на сезоната, напои до дваесетина пати, најчесто во форма на fertilizing.

Видео: Расте краставица во стаклена градина и отворено поле. Авто-pollinated сорти. Формирање и облекување Видео

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Подготовка на разни јадења во вегетаријанска кујнаПодготовка на разни јадења во вегетаријанска кујна
Расте rutabagaРасте rutabaga
Кинески дињи и лубеници, одгледување, сортиКинески дињи и лубеници, одгледување, сорти
Одгледување домати зеленчук љубителите на лозаритеОдгледување домати зеленчук љубителите на лозарите
Штетници и болести на доматШтетници и болести на домат
Структурата на доматиСтруктурата на домати
Сорти домати за одгледувањеСорти домати за одгледување
Предности модар патлиџан здравјеПредности модар патлиџан здравје
Модар патлиџан, одгледување, заштитаМодар патлиџан, одгледување, заштита
Грав, одгледување, сортиГрав, одгледување, сорти
» » » Кинески одгледување домати и модар патлиџан, сорти