ma.GurusHealth.ru

Како да се зголеми на репка семе во градината?

Како да се зголеми на репка семе во градината?

Репка, како што е споменато погоре, биенале растение.

Видео: суптилностите на садење цвекло во отворен терен. (2016/07/05)

Затоа, одгледување на семе е како од две фази. Во првата година се корен зеленчук, а вториот - на семето. Ако градинар или земјоделец расте стока семиња (за продажба), црвена репка, а потоа да матката корени треба да биде 15 - 20 m2 под еден бренд. Сите видови и сорти репка лесно хибридизираат едни со други, па кога расте матката клубени набљудуваат просторна изолација: 600-800 m меѓу поединечни делови и индустриски култури различни сорти за јадење, како и фуражни култури, шеќер и лист (спанаќ) репка.

Видео: TONKOSTI одгледување ЦВЕКЛО !!! КАКО ДА СЕ ПОДОБРИ вкус и задржување на квалитетот !!!


Почетокот на сорти на семе парцели беа посеани во 10 - 15 дена подоцна отколку во конвенционалната храна. Во последно чистење остави празнина помеѓу растенијата 8 -. 10 см Складирајте плодотворен корени пред мразови на есента, што дури и на -2 ° C замрзнување малку клубени за време на складирањето болни и изгние.


Кога чистење е вид на вид на изглед. Избравме корен зеленчук намалување на блузи, оставајќи petioles од 1,5 - 2 см се чува во подрум, сутерен во кутии со песок или лабава Напред 1 -. 2 корен. Во отсуство на кралицата клетки за складирање може да се чуваат во купови или ровови. За трајно складирање лежеше тестисите само по намалување на температурата до 5 ° C.


Ако градината е мал, а семето се одгледува само за себе, матката корени се избрани од општата слетувања.


Пролет повторно внимателно подредени фалопиевите клубени. Да се ​​осигура дека на кралицата клетки немаат бело прстени, еден корен од 5 и 10 се намали должината на страната на 1/3.
Кралицата клетки во пролетта засадени што е можно порано (третата декада на април). Корен е целосно нурнати во почвата, и свиткан цврсто на врвот на 2 - 3 cm посеан (mulching) или хумус и распаднат тресет. Во суви временски услови фаза по садење коренот култури напои, а потоа прекривка.


По regrowth на листовите тестисите хранат со кашеста маса (1: 5), по стапка од 0,5 литри на 1 растенијата и дрво пепел. Во присуство на ѓубриво применува на 10-15 g уреа растенијата (или нитрат) и 20 - 30 од суперфосфат и калиумови соли.


Доколку тестисите се бујна и зелена, а потоа вториот врвот облекување азот ѓубриво исклучи применуваат само фосфор калиум во истите дози како и во првиот хранење.
Складирајте тестисите кога околу половина pobureet агрегат плодовите на растението. Повлечете ги со корен и висат во штала или во таванот. Покрај тоа, големи семиња одделени од помалите и збрчкан решетки со мрежа од 3.5 - 4.5 mm. Со една грмушка произведени 50 - 60 g на семе ртење се чуваат 3 - 5 години.
На плодните почви на тестисите со течно ѓубриво или минерални азотни ѓубрива не се хранат.

Видео: Како да се добие семе на репка

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Магдонос, одгледување, сортиМагдонос, одгледување, сорти
Штетници и болести на спанаќ и киселицаШтетници и болести на спанаќ и киселица
Штетници и болести на репкаШтетници и болести на репка
Витлуф цикоријаВитлуф цикорија
Пастернак, одгледување, сортиПастернак, одгледување, сорти
Сорти домати за одгледувањеСорти домати за одгледување
Спанаќ, одгледување, сортиСпанаќ, одгледување, сорти
Ротквици, одгледување, заштита, сорти, култураРотквици, одгледување, заштита, сорти, култура
Грав, одгледување, сортиГрав, одгледување, сорти
Брокулата Виња (грав), одгледување, сортиБрокулата Виња (грав), одгледување, сорти
» » » Како да се зголеми на репка семе во градината?