ma.gurushealth.ru

Грав, одгледување, сорти

Видео: Расте грав Yasko бели голем. Начинот за изработка на тесто. // Олег Карпов

Грав, одгледување, сорти

Грав - Градинарски култури за боранија одгледува во Кина од памтивек во отворено поле и под стакло.

На пример, на различни кластер Пекинг Falandou дава боранија просек 200-250 q по хектар.


Seedbed зеленчук, грав се обработува и да падне доволно далеку - на 22-25 см, а во пролетта, во средината на март, со што органски, кои се закопани на 12-15 см, а потоа се сече на бразда. Добиени ширина гребен на 80 см. Потоа, една недела пред сеење, што го прави уште еден мал, изгни ѓубриво. Грав семиња беа посеани во жлебот страна на длабочина од 5 см - тие се обврзани по хектар 100-105 кг. Водење тоа е обично кон крајот на април, кога добро воспоставена топлина.


Првиот наводнување се врши не еднаш, туку кога растенијата достигне висина од 20 см и има zavyazhutsya грав. Ако ова е направено пред да можат да се урнат. Исхрана и вода даде подоцна, иако бавно, така што земјата беше потоната до длабочина од 11-13 см.


Во средината на јуни веќе почнуваат да се собираат секој ден или два, гравот во исто време треба да биде до 8-9 см.


Грав обично набиен пченка, кои се засадени во коридор, што ги прави гребени висина од 4-5 см, 3-4 приклучоци во секое семе, растојанието меѓу кои се оставени во 60 см. Еден од најпознатите соодветни за оваа цел е од сортата Fatsu тоа е да се има поголем период од 80 дена и давање на фабриката до 2 метри. Кога пченка садници достигна 10-12 см, тие се пробие, и секој слот се остави повеќе од две од најсилните растенија.


По целосно чистење на вилушка на грав и пченка напои со бразди.


Ако грав да се сее во август и почетокот на септември, ќе им даде добра колекција на боранија речиси сите есен.


расте во пластеници и типот на почвата. Еден од најпознатите сорти погодни за ова се смета за ликвидација krasnosemyannaya грав Донг.


Пред сеење на целата површина на стаклена градина е поделена на клетки од 12 м2. Се сее во есен и рана пролет време. Пред тоа, почвата длабоко обработени на ѓубриво, хумус и други ѓубрива. Семињата се сее во сува форма во почетокот на октомври пет ред ленти попречно оранжерии, растојанието помеѓу панделки - 40 см, а во внатрешноста на лента -. 15 х 15 см со тоа и врз една единствена клетка на 120 g на семе.

Видео: Расте грав на пергола


Пред цветни растенија напои повремено, а потоа, кога zavyazhutsya грав - во 1-2 дена. Во исто време да се цветни во температурата на стакленички имаат тенденција да се одржува на 23-24 ° C во текот на денот и 15-18 ° C - во текот на ноќта, и штом цветови, а во текот на ноќта температурата се одржува на ден. Кул ноќи првично треба да се на некој начин ја инхибира пролиферацијата на вегетативниот маса и, напротив, да се поттикне корен раст.


Растенија вилушка еднаш, и доста висока - 20 см, се хранат, а потоа еднаш или двапати органски.

Видео: Расте грав сорти Yasko


Боранија, собрани во ноември и декември, во јануари, а во декември и јануари грав се сее во стаклена градина again- за жетва во рана пролет. Собира на есенската сеидба - до 19-20 кг по 12 m2, Зимски пролетта - 30 кг.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Расте rutabagaРасте rutabaga
Кинески дињи и лубеници, одгледување, сортиКинески дињи и лубеници, одгледување, сорти
Вода костени, или Bolotnitsa јадење одгледувањеВода костени, или Bolotnitsa јадење одгледување
Некои здрава храна за време на бременостаНекои здрава храна за време на бременоста
Може ли грав за гастритис?Може ли грав за гастритис?
Во исхраната на луѓето со крвна група IIIВо исхраната на луѓето со крвна група III
Таро и ѓумбир, растеТаро и ѓумбир, расте
Кинески одгледување домати и модар патлиџан, сортиКинески одгледување домати и модар патлиџан, сорти
Прва помош за труење горчлив кернели на камен овошје и суровини гравПрва помош за труење горчлив кернели на камен овошје и суровини грав
Одгледување лукОдгледување лук
» » » Грав, одгледување, сорти