ma.gurushealth.ru

Покривање на почвата и поставување на печурки

Видео: Подготовка на компост за одгледување на печурки

Покривање на почвата и поставување на печурки

Улогата на земјината покривка во плодни печурки важна и разновидна.

Видео: Важна улога на габи во нашите секојдневни животи

Без почвената покривка печурка мицелиум или овошје.


Постојат многу состојки кои се користат како покривка.


Препорачуваме следната мешавини слој листата презентирани како процент:

 • Песок - 69-75, кирпич - 33-25 за влажна области;
 • кирпич - 40-50, тресет - 60-50;
 • 50-70 песок, тресет - 50-30 - за влажни локации;
 • песочна кирпич и светлина кирпич - 50-60, тресет - 50-40 - Стандарден мешавина универзално применливо;
 • песочна кирпич и светлина кирпич - 33.25, варовник (земјата) - 33.25, тресет - 33.25:
 • лапорец - 50, тресет - 50;
 • песочна кирпич и светлина кирпич - 20, вар (во прав) - 20;
 • тресет - 60 - смеса за интензивна култура.


Експертите советува да се додаде до 1 милион тресет мешавини регулирање на киселоста3 50 kg големина варовник трошка - 1.10 mm, а слабо кисели да неутрален минерални почва и 1 m3 - 30 kg од варовник. Во Франција и во Холандија се користи како покривка на почвата чисти лапорец во областите каде што е богата.


Препорачани песок, песочна кирпич, кирпич смесата да не земе површинскиот слој на земјата, а на долниот слој на длабочина од 40-60 см, со оглед на горниот слој на почвата често носи печурка пупки болести.


Слој мешавина може да има висока влажност, но не толку многу што тоа беше доделен на водата за компост за време поставување на гребен.


Почвената покривка треба да се дезинфицираат пред поставување. Склопот на термална дезинфекција, t. E. за изложеност на 6 часа на 65 ° C. Но, тоа е тешко изводливо во градина заговор. Дезинфекција со формалин, според објавените извештаи .provoditsya така. На слој на почвената покривка дебела 15 cm, поставени на филмот се попрскува со 40% раствор на формалин. И така, слој по слој, одозгора еден по друг, целиот обем на третирани почвената покривка. Потоа, тоа беше запечатена и загрева филм часа, по што откриваат лопата и за отстранување на мирис на формалин. Протокот на подготовка на 1 литар 1 м3 на земско опслужување. Условите градина заговор таква обработка може да се изврши.
Во кој момент во развојот на мицелиум е целисходно да се затвори капакот на слетува? Под оптимални услови, одгледување и повеќе брзини култура преку 13-14 дена по сеидба. Во далеку од најдобар услови градина сајт не треба да се потпираат на броење дена по сеидба.


Во градината на сртот се покриени со покривка на почвата по 18, 22 дена или дури и 30 дена по садењето, во зависност од созревање на мицелиум. Се препорачува да се истурам на почвената покривка кога закрпи на мицелиум на површината на компост засадени околу фрагменти мицелиум ќе расте до 3-5 см. Но, оваа слика може да се види само на садење ѓубриво, наместо жито потомство. На грешка во одредувањето на мицелиум подготвени за засолниште не е од клучно значење за култура, особено кога револуцијата на културата. По можност, сепак, се кријат сртот пред време, како и најновите покритие долги одлагања плодни. И ова земјоделски практики драматично се зголемува печурки култура.


Препорачуваме додавање на 4% vesu- целосно колонизирана супстрат мицелиум за покривање на микс направен од тресет и вар казни што го олеснува почетокот на појавата и развојот на габи.


Младиот и надежен мицелиум компост се меша со покривка. 10-литарски кофа не е набиен почвената покривка е измерена на 300-грам тегла добар компост смачкана, никнува густа мицелиум. Мицелиум нежно отстрани од подлогата на гребенот од еден длабок ров не е формиран. Потоа, на површината се израмнат компост.


Следната сезона се очекува да се донесе во почвената покривка 4 проценти од тежината мицелиум.


Во градината на еден слој се истури врз земјата слој на гребенот е 2,5 см. Едноставна техника фаза апликација. Компост магацинот на одборот сече - шиника (100x100 mm). одбор дебелина еднаква на дебелината на применетата слој слој. Околу мерења почвената покривка се истури и упатени од страна на исто ниво со табла. Тогаш следните мерило застане дел, како и работата се повторува. Не печат слој не се врши. По поставување покривниот слој е навлажнета.


Првиот наводнување во изобилство: - 2,5 литри вода по 1 м2 - од покривање микс се уште е полу-сува. За употреба наводнување градина распрскувач, цевката за смукање натопи во кофа. Наводнување се врши преку atomizer повисок квалитет, бидејќи водата се рамномерно распределени во текот на гребен. Потоа и за време на глазура зреење мицелиум, и за време на плодните успешно изведена со користење на овој спреј. Тенок прска вода е особено погоден за мокрење внатрешните површини на печурки, и пена и крпа се протегала во текот гребен.


Колку вода се консумира во текот на ртење мицелиум 20-30 дена за покривање на почвата? Овој период на развој не е многу различен од претходниот, кога растот на мицелиум на компост, исто така, трае 20-30 дена. Мицелиум е доволно достапен во компост влага и покривање на земјата. Проблемот е само за да се задржи влажноста во обвивка на земјата поради сушење на горниот слој. Во градината на првата наводнување пред плодни на земјата слој е влажно пена лист дека по 4-5 дена во влажен распрскувач. Исто така влогови крпа и внатрешните површини на печурки. Вентилација дупки во исто време во близина, се креира истата Борче како и пред положување на почвената покривка.

Видео: вештачки ѓубрива. Како да се готви на компост

Грижа за време на плодните


Веднаш по олабавување на слој за да се промени печурки расте услови: отворен отвори пена лист е отстранета од гребени и наводнување се врши садење.

Главно во грижата за садење печурки, овошје-лого:

 • чистење на воздухот на јаглерод диоксид - нацрт-бесплатно вентилација се врши со листови на природен нацрт, затегнат во текот на еден гребен, како и промена на природни воздухот за време на наводнување и давачки габи, печурки спроведено на отворено. Таа го промовира канал вентилација и климатизација снабдување под дното на печурка - влезот и излезот отворањето на отворен канал;
 • одржување на висока влажност од 85% и константна температура од 12-15 ° C воздухот во текот на слетувањето поради крпа на мокрење и внатрешни површини на печурка.
 • Во топло време, на крпа брзо да се исуши. Во такви случаи, листовите се поставени на врвот на влажни пена;
  умерена наводнување покривен слој, елиминирање на можноста на водата влегуваат директно во компост со мицелиум;
 • подигање на печурки во согласност со правилата на земјоделска техника и фитосанитарен
 • заштита на посевите против габични муви и комарци, употребата на густи мрежи на дупки отвратителен стапици мирис.


И повторно за наводнување. Премногу или несоодветно наводнување може да го уништи посевите. По собирањето печурки од "емпириски" правила вода треба да се одземе износот на истури пред собирањето, а останатите вода е да поминат неколку дневни наводнување.


Но, како да се биде подолг интервал меѓу бранови на плодни? стапка на вода е веќе вклучена во целост, ембриони печурки се уште не се видливи, и опфаќа земјиште беше јасно пресуши.
Постои уште еден пристап за наводнување: наводнување гребен, така што секогаш одржува константна на 70% влажност покривка на почвата, што е блиску до границата на својата вода-холдинг капацитет, и за време на плодните и меѓу бранови. Овој пристап е можеби повеќе точни, но опасно, т. Да. Тешко е точно да се утврди влажност на капакот на земјата и прецизни мали количини на вода за дополнително напојување. Вие треба искуство, а можеби дури и некои интуиција. Шират рамномерно во текот гребен, како наводнување е можно само од спреј.


Наводнување треба да биде чиста температурата на водата во рамките на 12-19 ° C.

Фитосанитарната, штетници


Во текот на целиот период на одгледување на печурки, но особено во периодот на плодни, треба да се следат правилата канализација за растенија (фитосанитарни). По собирањето печурки на гребен треба да биде без остатоци одделени од мицелиум или оштетени пациенти ларви печурки. (На габи градина заговор болест се уште не се откриени). Мувла на внатрешните површини на печурка уништени. Чистење на печурки, црви јадат печурки не треба да се исфрлаат во близина на печурки. Околу тоа треба да биде чист. На песните, директно во непосредна близина на печурки, потребно е да се постават на материјал за покривање и замав. Рачен алат - Мерење фестонирам, трамбовка, вилушки, топки и сите други пред употреба во одгледување на печурки мора да се чистат, дезинфицираат или белило формалин, а потоа obmyty вода.


Во борбата со една мува печурки (област во близина на шума) се препорачува да се користи на врвот на домати. По првата инсталација на laterals во доматите печурки на првото објавување на печурка на печурки собираш е забележан густа група на муви на екраните за заштита на отворите за вентилација. Лета очигледно сака да леташ од печурка. Целосно лета во култури не исчезнуваат, но на врвот гребен земјата плодни покриени со свежи домати, печурки заразени ларви, станува многу помал. Значи ова агро доста ефективна. Препорачуваме да го користат копар масло.


И последно. Одгледување на печурки не го одложи грижи за градината, зеленчукова градина, дури и ако сите овие нешта и припаѓаат на една иста личност. Но душата од нив ќе мора да плаќаат. Без дека печурките не растат. Сè што мора да се направи parentally, нега, време, со разумен разбирање, во умерени количини. И тогаш на сртот на куќата ќе дојде, или бели печурки се слични во боја со бели печурки.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се процесира и да ја оплоди почвата под зелка?Како да се процесира и да ја оплоди почвата под зелка?
Пастернак, одгледување, сортиПастернак, одгледување, сорти
Таро и ѓумбир, растеТаро и ѓумбир, расте
Drevyanistye houseplantsDrevyanistye houseplants
Плевел и лукПлевел и лук
Torfot (torfotum). Производ тресет дестилат (од одредени области со одредени параметри).…Torfot (torfotum). Производ тресет дестилат (од одредени области со одредени параметри).…
Наречен "биогени стимулатори" беше предложен Акад. VPНаречен "биогени стимулатори" беше предложен Акад. VP
Радионуклиди во почватаРадионуклиди во почвата
Почвата клима за јагодиПочвата клима за јагоди
Расте слатка пиперкаРасте слатка пиперка
» » » Покривање на почвата и поставување на печурки