ma.gurushealth.ru

Начин на адаптација за градинка

Видео: за прилагодување во Киндер | Психолошка адаптација на дете за градинка |

"Она што е детска градинка." Кажете му на вашето дете дека градинка, таму е дневна рутина. Обидете се да го претставиме овој информации како во донесувањето. Разговарајте што е најважно, што му дава позитивен став.

Видео: Очекување и адаптација реалност во градинка

Predadaptatsionny период
"Она што е градинка". Кажете му на вашето дете дека градинка, таму е дневна рутина. Обидете се да го претставиме овој информации како во донесувањето. Кажете и на најосновните, Мираз за новороденче лето" class ="alink" href ="https://sva-mama.ru/pregnancy/353">endowing со позитивен став.
Она што не може да го направи: Не силеџија дете градина" class ="alink" href ="https://ma.gurushealth.ru/raznoe-2/deti-2/33688-idem-v-detskij-sad-kak-oblegchit-adaptaciju-samoe.html">градинка, не донесе негативни примери.

Повеќе синглови. Често одиме со дете на игралиште, дозволувајќи им на вашите дремев да се најде заеднички јазик со соседството деца на. Учат на вашето дете да комуницираат, да играат заедно, да го дадат својот играчки" class ="alink" href ="https://sva-mama.ru/childscommodities/497">играчки, побара од другите луѓе - покаже како да го направи тоа.
Она што не може да се направи: конкретно не присили вашето дете да комуницираат (можеби сега тој не беше во расположение или се срамат).
Учење нова територија. Ако веќе сте одбрале во градинка, во која вашето дете ќе се врати со бебето на прошетка. Нека дете замав на замав и да видиме како другите деца се игра. Во текот на овие сфери, се обрне внимание на пријатни моменти на детето.


Нашиот метод на приспособување кон градинката е како што следува:

Подготовки за вечер. Во пресрет на кампањата во градинка треба да се потсети на децата што ќе се случи утре. Тоа е многу важно да се објасни на детето, кој е учител. Тоа ќе биде добро ако бебето ќе развие нејзиниот топол однос. Главната работа што тој го знаел тоа беше еден вид на човек кој може да се јавите за помош.
Препорака: Децата често сакаат да се земе во градинка било играчка како "парче од дома". заедно со вашето дете можете да се одлучи кој ќе оди утре со детска градинка со него.
Повеќе време заедно. Бидејќи поголемиот дел од денот детето поминува во градинка, треба да се зголеми вечер заедница со Него. Прашајте вашето бебе (дури и ако тоа не е во состојба да зборуваат добро) за тоа како неговиот ден, отколку што е сега се прави, со кого бил пријател. Нека ви стане традиција. Толку повеќе ќе ви галење, гушкање бебето и кажете му колку го сакаш, толку полесно ќе биде процес на адаптација.
Препорака: Прв пат на однесување може да се промени кај деца (расположенија, Досаѓање, агресија, недоволно спиење, слаб апетит). Пациентот и внимателен ќе биде со детето во текот на ова тешко време за него, толку побрзо ќе заврши.
Не брзање. Во раните денови, кога го однесат детето на градината, а не се брза да ја напушти. Тоа ќе биде подобро ако ти дозволи детето. Ако не може да остане, а потоа ќе бидат цврсти во својата намера. Објаснете му на вашето дете зошто треба да се напушти, велат дека мора да му се врати во вечерните часови, и да ја напуштат.
Од најмалите до најголемите. Престојуваат дете во градината, пожелно е да се започне со 2 часа на ден. Испрати вашето дете можност постепено да се навикне на новата средина, нови луѓе, и на отсуството на мајката.
Останете смирени. Често тешкотии во период на адаптација произлегуваат од фактот дека родителите не се подготвени да се прости на детето. Ако се чувствувам вознемиреност, загриженост и вознемиреност, вашето дете ќе ја доживее истото. Обидете се и да се подготви себе си за промена.
Препорака: План за она што ќе го направи во отсуство на бебето. Радувај се дека вашето дете порасна и започнува нејзиниот независен живот.
Обично, на периодот на приспособување може да трае до 2-3 месеци. Ако после овој период е ништо во однесувањето на детето се промени (на подобро), тогаш треба да се побара стручна помош.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Подготовка на детето за градинка.Подготовка на детето за градинка.
Детето отиде во градинка и постојано е болен. Совети за адаптација на детето во градинка.…Детето отиде во градинка и постојано е болен. Совети за адаптација на детето во градинка.…
Конечниот изборКонечниот избор
Медицинското право: право, документи, одговорности, правила акти.Медицинското право: право, документи, одговорности, правила акти.
Како да се подготват за родителите и детето во матине во градинка?Како да се подготват за родителите и детето во матине во градинка?
Судска медицинаСудска медицина
Сексологија и сексуална патологијаСексологија и сексуална патологија
Сексологија и сексуална патологијаСексологија и сексуална патологија
Мода детски фустани 2013 година. Критериуми за избор на домот бебе фустани. Елегантен фустани за…Мода детски фустани 2013 година. Критериуми за избор на домот бебе фустани. Елегантен фустани за…
Enterobiasis во градинките и во училиштатаEnterobiasis во градинките и во училиштата
» » » Начин на адаптација за градинка