ma.gurushealth.ru

Замена хранење на 4 месеци.

И покрај сите предности на доењето, понекогаш постојат ситуации кога тоа е потребно да се пренесе на бебето да шише хранење на 4 месеци. Избор на квалитет детето формула и студија на психолошките аспекти на таквата замена, што е предмет на правото на владата, може да се направи овој процес како безболно е можно и за детето и мајката.

Видео: Како да Скокни на вештачко хранење

Замена хранење на 4 месеци.

И покрај сите предности на доењето, понекогаш постојат ситуации кога тоа е потребно да се пренесе на бебето шише хранење на 4 месеци. Избор на квалитет детето формула и студија на психолошките аспекти на таквата замена, што е предмет на правото на владата, може да се направи овој процес како безболно е можно и за детето и мајката. Ако е можно, да се подготват одвикнување однапред. Најчесто таква ситуација се јавува кога мајката треба да одат на работа после одреден период на време. Па, ако може да се водат на процесот на одвикнување од 3 - 4 недели. Таквите непречена транзиција ќе помогне да се избегнат непотребни стрес. Постепено намалување на бројот на доењето. Прво, отстранете ја кога ќе имаат најмалку млеко. Чувајте го ова на распоредот 4 - 5 дена, а потоа го замени друг хранење. Направете го тоа така што градите и вештачки наизменично. По уште 4 - 5 дена, се повторува замена на хранење на истата шема. Ако сакате целосна транзиција на вештачко хранење, продолжи да го стори тоа се додека не се елиминира млеко од исхраната. Ако тоа не е потребно, може да се оди на делумно шише хранење, одржување распоред доењето кога е можно. Ако постепена транзиција не е можно, тогаш се обрне посебно внимание да се осигура дека детето не се чувствуваат напуштени. Колку што е можно да го земе, зборувате туп. Вклучување на тато. Подобро е првото шише го даде или некој од роднините. Можеби, во овој случај, бебето е полесно да ги прифатат замена, како мајка ми беше поврзан со доењето. Еден од најважните аспекти: квалитетот на смесата. Важно е дека тоа не предизвикува алергии кај децата и да ги задоволи сите негови хранливи потреби. Бидете сигурни да се зборува со вашиот педијатар. Лекарот, набљудување на детето од раѓање и знае карактеристиките на неговото тело ќе биде во можност да даде најдобри совети за избор на новата власт. Пратете на тежината на детето и износот на мокрење. Ова ќе ви помогне да се разбере дали распоред се прилагодени правилно вештачко хранење. Нормално, на ден треба да биде околу 12 празнини. Ако има повеќе или помалку, треба да се промени дозата на храна. Ова треба да се направи само по консултација со педијатар. Преминот од градниот на вештачка исхрана може да биде тешко, не само за децата, туку исто така и за мајката. Во некои случаи, може да се јави и болка компресија на градниот кош. Кога првите симптоми на масажа на градите и се истура млеко, со цел да се намали болката. Но не и да се декантира сите, во спротивно тоа ќе биде повторно стимулираат неговиот развој.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Предности и недостатоци на вештачко хранењеПредности и недостатоци на вештачко хранење
Дои или шишеДои или шише
Ризиците од вештачко хранењеРизиците од вештачко хранење
Детски болести комплицира шише хранењеДетски болести комплицира шише хранење
Опрема шише бебе хранењеОпрема шише бебе хранење
Учат детето да пие од чаша и се откаже од шишеУчат детето да пие од чаша и се откаже од шише
Дали треба цуцла на детето?Дали треба цуцла на детето?
Истекувањето на мали шишиња на детето формулаИстекувањето на мали шишиња на детето формула
Хранење на бебето во првата година од живототХранење на бебето во првата година од животот
Ноќ хранење на бебетоНоќ хранење на бебето
» » » Замена хранење на 4 месеци.