ma.gurushealth.ru

Детето беше однесен во болница

Детето беше однесен во болница

Ако детето е во болница.

студија на случај. "Кога син беше една година и осум месеци, тој мораше да се стави во болница. Тоа така се случи дека јас не би можеле да одат со него. Јас доаѓам во посета, туку и за целиот ден и во текот на ноќта останаа. Од време на син беше добро зборува, а кога тој беше разрешен, тој потполно престана да зборува и, генерално, се чинеше релапс во повој. "

Да, престој во болница - многу на стрес за детето. Затоа, не бидете изненадени и паника, ако бебето е во болница ќе престане да зборува, повторно на валкани гаќи, тој одбива да јаде со лажица, итн Бидете подготвени за тоа. Нема ништо чудно во фактот дека во таква ситуација, детето доаѓа назадување. Како може да му помогне?

Ако е можно, да биде во болница со детето. Се разбира, тоа не е да му помогне да се избегне целосно стрес. Сепак, вашето присуство ќе биде огромна поддршка за бебето.

Ако според прописите не забрануваат болница, бидете сигурни да се донесе играчка-uteshalku, стари, омилени, мирис дома. Оваа играчка е можно за да го придружува детето во секој тешки ситуации. Но, во некои болници за сосема објективни причини, не е дозволено да ги преземе своите предмети. Земете овие забрани со разбирање и не инсистираат на своите.

Детето треба да знае дека ќе ги почитуваат докторот кој го третира. Нека дете гледа дека си поставуваме прашања лекар, слушајте внимателно за неговите препораки, да побара совет од него. На високото лекарски орган во очите на детето, толку повеќе тој верува во третманот. Дури и ако не се согласуваат со состаноци, во секој случај не ги изразуваат своите сомнежи во присуство на трошки. Во принцип, не заборавајте дека вашата недоверба е да работи против вас. Ако ви даде вашето дете таблета диск за постапките, но не верува во нивната ефективност, психички се вклучите во него и вашето бебе. Неговата болест е потешко да се третираат - но не и физиолошки и за чисто психолошки причини. Затоа, или промена на лекар, се префрли на друга болница или доверба во него.

Дете љубителите на идејата дека ништо страшно се случило. "Зошто ми е потребен медицински третман? Со цел да се лета во вселената, што треба да биде многу здрава! Со цел да се биде принцеза, тоа е потребно да стомакот не боли. " Често слушам родителите ги мотивира децата да Напротив: ". Ние мора да се третира така што нема да биде осакатена", "нема да се пијат апчиња, да ослепам" Ова е фундаментално погрешно. Заплашувањето зајакнува стравови, и вашата задача - колку што е можно да се намали нивото на анксиозност во болниот дете. Дури и фразата "пијат tabletochku на стомак не боли" не е доволно позитивни. Мотивација треба да се фокусира на постигнување отколку избегнување.

Обидете се да бидете сигурни дека детето поминато време во болница како интересна е можно. Тоа не е потребно од утро до вечер да размислуваат и да се зборува за болести. Игра. Вклучуваат нивните игри со другите деца. Нека вашето бебе ќе формира своја мала компанија од соседите во одделот, тогаш третманот не е страшно, па дури и забавно.

На повеќето тешко да се прилагодат на детската болница, што е особено негува дома и забрането од контакт со своите врсници. Од една страна, вознемиреноста на родителите е јасна: ако детето намален имунитет, и тој лесно зема вируси, каков било контакт со деца може да заврши нова болест. Но, од друга страна, тоа беше како дете е најтешко да се прилагодат на болница на животната средина. Присуството на другите деца станува дополнителни трауматски фактор попречува наплата за него. Бидејќи вештини на интеракција со врсниците имаше речиси ништо. Размисли за тоа. Се разбира, јас посакувам на сите деца никогаш не се во болница. Но, од оваа болест никој не е безбеден. И тоа е еден од аргументите во корист на, да не се лиши бебето на врсници општество, дури и ако тој е често болни и лесно зема вируси. Сепак да играат на игралиште, се обратите за посета и ги поканува гостите со неа. Деца со социјално искуство, многу полесно да се доживее престој во болница, а комуникацијата не е тест и морална поддршка за нив.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Замена хранење на 4 месеци.Замена хранење на 4 месеци.
Детето не сакаат да ги споделат мајка ми со никого, што да се правиДетето не сакаат да ги споделат мајка ми со никого, што да се прави
Додај во исхраната на детето леб, житарки, ориз и тестениниДодај во исхраната на детето леб, житарки, ориз и тестенини
Третман на деца во болницаТретман на деца во болница
Она што ја прави детето веднаш по раѓањето во болницаОна што ја прави детето веднаш по раѓањето во болница
Третман во Турција германската болница ТаксимТретман во Турција германската болница Таксим
Како да им помогне на вашето дете во болницата: психолошки совети. Топ 10 знаења кои ќе ви го спаси…Како да им помогне на вашето дете во болницата: психолошки совети. Топ 10 знаења кои ќе ви го спаси…
Спиј месечно бебеСпиј месечно бебе
Што ви е потребно за да се однесе во болница за бебетоШто ви е потребно за да се однесе во болница за бебето
Третман во Австрија Детската болница Света Ана во ВиенаТретман во Австрија Детската болница Света Ана во Виена
» » » Детето беше однесен во болница