ma.gurushealth.ru

Како на бебето постепено се учи да јадат редовни оброци

Како на бебето постепено се учи да јадат редовни оброци

квалитетот на храната е многу значајно влијание врз здравјето и развојот на детето.

Умешноста да се нахрани детето беше еден од педијатриски делови. Храна за бебиња сега е систематски според многу јасни правила.
Земајќи ги во предвид потребите и способностите на децата почнаа да се вари храната многу порано да се даде на различни производи. Со три-четири месеци од возраста на детето препорачува да му даде, освен за млеко и други производи, како што ние веруваме дека по првите три месеци од млеко не секогаш се обезбеди на телото со сите потребни бебе. Еден млеко тоа не е доволно.
Затоа, дојдовме да се зборува за важна фаза во животот на бебето - почеток на разновидна исхрана. Детето не само што ќе пијат млеко, тој постепено ќе се запознаат и со други производи.


Во прво време, додадени на децата млеко брашно, кој му дава дополнително значење за бебето калории нови хранливи материи кои не се достапни или не е во млекото. Детски оброк им помага на децата, хранејќи се со кравјото млеко е полесно да се вари храната.


Втората фаза не е многу различен од првиот. Во тоа време, веќе не може да ги задоволи потребите на детето со минерални соли и витамини само со помош на млеко и брашно. Затоа, во менито на детето, да додадете на зеленчук и овошје. Ако се хранат вашето бебе за премногу долго помеѓу житарици, не се во негова моќ за основните елементи, тие можат да се разболат, ќе плаче многу. Детето може да се појави пролив или следат други непријатна појава, која може да се запре само промена во начинот на исхрана.
Во третата фаза во менито на детето, можете постепено може да се воведе протеини и масти, со помош на јајца, месо и риба. Така, на возраст од десет месеци храна за бебиња може да бидат доста различни.


Значи, во период од три до десет месеци, речиси мени дете секоја недела ќе се збогати со нови производи.
Се разбира, целиот процес на храна за бебиња треба да бидат надгледувани од страна на лекар кој следи развојот на детето. На мајката имаше идеја на низата во исхраната на детето, ние им даде на дете заеднички напојување коло во период од три месеци до три години. Во него, ние сме главно зборува за промените што се случуваат во текот на секој месец. Подолу ќе најдете детален опис на секој тип на производ и начинот на кој таа се воведува во менито на детето, бидејќи постојат одредени мерки на претпазливост за одредени производи.


Воведување на производи кои содржат нови супстанции во менито на бебето е потребно не само да се осигура дека вашето дете Чаби образи. Нови производи се потребни за неговата ментална и целокупната физички развој. Набљудувањата покажуваат дека децата, премногу долго за да се јаде само житарки, заостануваат зад нивните врсници, кои постепено почна да се даде месо и риба.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Што е Нормално наведуваш?Што е Нормално наведуваш?
Детето сака да пиеДетето сака да пие
Доење. Составот на мајчиното млеко.Доење. Составот на мајчиното млеко.
Железо во исхраната на вашето детеЖелезо во исхраната на вашето дете
Првата фаза на одвикнување на бебето: 6-7 месециПрвата фаза на одвикнување на бебето: 6-7 месеци
Мешани хранење на новороденото (доење и шише)Мешани хранење на новороденото (доење и шише)
Додај во исхраната на бебето млеко, јогурт и сирењеДодај во исхраната на бебето млеко, јогурт и сирење
Што е тоа во мајчиното млекоШто е тоа во мајчиното млеко
Доење деца. 3,5-5,5 месециДоење деца. 3,5-5,5 месеци
Бебе исхрана треба да биде редовна и разновиднаБебе исхрана треба да биде редовна и разновидна
» » » Како на бебето постепено се учи да јадат редовни оброци