ma.gurushealth.ru

Динамична гимнастика по раѓањето

Динамична гимнастика по раѓањето

Родителите кои се вклучени со нивните деца динамичен гимнастика, велат дека нивната цел е да се направи бебе флексибилни и еластични.

Видео: Динамички вежби за бебиња 4 месеци

Но, како што покажува практиката, децата, кои се редовно ангажирани во гимнастика на раѓање, како и оние кои редовно се занимаваат со една или две години, физички развој е речиси иста. Тоа е, не постои никаква разлика во резултатите. Но, разликата во возраста на децата таму, нели? Помеѓу новороденче и годишно бебе е огромна разлика. Ако родителите се решени да се вклучат во гимнастика со детето - да ги прават, додека до овие експерименти, тие му даде да расте и да се добие посилен, најмалку една година и половина.

Видео: Динамички Гимнастика, бебе јога дел 1

Но, тоа е изненадувачки, и нешто друго: во физичкиот развој кај малите деца, со кои се ангажирани во динамична гимнастика и кои не се вклучени, речиси и да нема разлика. Под услов детето има доволно простор за слободно движење со раѓањето и не се повлече до секоја минута ако тој се качува насекаде, тоа ќе се зголеми флексибилноста и издржливоста.

Знам дека ова од лично искуство: ние никогаш не го направиле со вашето дете било какви специјални вежби, но сепак, тој беше многу агилни и флексибилни. Со еден и пол години, тој сакаше игралиште и се искачи високо како е можно. Иако моето срце ekalo, јас дозволено син да се искачи, колку тој сака, само во случај застана и го осигура. Не само на игралиштето, но секогаш кога е можно, син се обидел да се искачи повисоко на било хоризонтална шипка да се откажам, фати, скок на kuvyrknutsya подот. Како и обично играта гледам флип-годишниот татко на децата нагорен замав на рацете или на рацете на едно дете, се носи на рамо, итн и не гледам потреба за специјална обука.

Видео: Динамички Гимнастика за мали деца

Ако раѓањето на детето не лежи со часови во креветчето или playpen, а неговата мајка го има во рацете или во прашка, расте и вестибуларниот апарат. Од моментот кога детето почнува да ползи, тој учи да се стави една нога правото на дистрибуција на телесната тежина и да ја задржите својата рамнотежа. По почетокот на детето почнува да се шетаат за вршење на сите видови на трикови и изненадувања родители флексибилност и издржливост. Во текот на првата година од животот, а за сите ран детски детството го прави голем скок во развој. Образование ambulation, говор, самопомош вештини и интерперсонални вештини, емоционалниот развој е одземен од него сите моќ.

Па дали има смисла да се исплашат дете "лет" и ризикот да се надмине напорот на своето тело? Јас не мислам. Фактот дека детето се плаши од летање во прв - без сомнение, на ист начин како и фактот дека стресот од страв не е добро за неговиот развој. Понекогаш родителите велат дека нивните деца почна да се смее од првата лекција, а потоа да уживам во тоа и не се чувствуваат страв. Но, ниту плаче ниту се смее за ништо значајно не сведочи. Детето не може да плаче од стрес, бидејќи јас бев исплашена. Исплашени, детето може да се смее.

Дознаам како да се влијае на детето таква класа, може да се анализира само неговото однесување пред и после училиште за одреден период може да биде дека на детето не беше доволно, и немирен сон, бидејќи тој дојде стравови, или, обратно, тоа е премногу спиење " спиење надвор ", откако на стрес. Можеби детето стана премногу активна или, напротив, невообичаено тивок - и тоа, исто така, може да биде на последиците од стресот. Но, тие не може да биде - стрес не се секогаш очигледни и понекогаш е тешко да се дијагностицира. Тоа е зошто јас мислам дека е подобро да не го ризик освен ако е апсолутно неопходно, ако станува збор за деца, и постои опасност да ги предизвика значителна штета.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Шестмесечно бебе изненади докторите од страна на нивните способностиШестмесечно бебе изненади докторите од страна на нивните способности
Гимнастика за децаГимнастика за деца
Fitball за децата на предучилишна возраст.Fitball за децата на предучилишна возраст.
Разочарувачки наодите на научниците: деца денес се повеќе се игра со таблет компјутерите е поголема…Разочарувачки наодите на научниците: деца денес се повеќе се игра со таблет компјутерите е поголема…
Утро хигиенски гимнастикаУтро хигиенски гимнастика
Ризици на брз физички развој на дететоРизици на брз физички развој на детето
Гимнастика и физички вежби за бремени жениГимнастика и физички вежби за бремени жени
Вежбање терапија во колитисВежбање терапија во колитис
Се хранат и се грижат за своите новородени децаСе хранат и се грижат за своите новородени деца
Физикална терапија за хемороиди домаФизикална терапија за хемороиди дома
» » » Динамична гимнастика по раѓањето