ma.gurushealth.ru

Лажни отфрлање на доењето

Видео: Webinar "Продолжуваме доењето"

Лажни отфрлање на доењето

Видео: младите мајки: завршување на доењето, моето искуство

Новороденчињата вообичаено и си го цица во првите часови од животот.

Видео: Одвикнување Моето искуство доењето Завршување

Сепак, во следните осум или десет часа тие се спие и не си го цица до речиси целосно. Потребно е да им се обезбеди постојано со таква можност, одржување на кожата на кожата контакт, носејќи ги на градите и на најмала провокација ... Но, премногу не смее да биде премногу загрижени. Ако повеќе време поминува, а детето уште не си го цица, ќе мора да вложи повеќе напори да го разбуди, и ако тоа не помогне - тоа е потребно да се преточи и изрази градите хранат него од dropper или куп.

Видео: Крај на доењето / доење Како да се запре / Едноставен алгоритми

Кога бебињата се ставаат на градите, тие пребарувач сообраќај, претворајќи главата од страна на страна. Некои мајки се каже: "Ова е тој сака да се каже дека ние не треба." Но, на новороденчето не може да негира нешто, извртување на главата, тој е само потрага по градите.

Ако притиснете на врвот на новороденче, тој zaprokinet главата. Тоа е вроден рефлекс. Да се ​​донесе на бебето на градите, држете го грбот, а не на главата.

Ако нешто се допира на бебето околу устата - на образот, горната усна или брадата - тој рефлексивно посега по фактот што допре. Во нормални услови, овој рефлекс помага да ги најдете на брадавица. Но, ако мајката или друго лице го поттикнува новороденче прст, тој нека одат на дојка.

Колку повеќе детето расте, како што веќе споменавме погоре, толку побрзо тоа смрди. Ослободување на градите, тој одбива да го земам повторно. Не инсистираат.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Дои или шишеДои или шише
Кога да се одвикне бебето од градите?Кога да се одвикне бебето од градите?
Започнете доењетоЗапочнете доењето
Хранење на бебето во првата година од живототХранење на бебето во првата година од животот
Како да се воспостави режим на детето хранење млекоКако да се воспостави режим на детето хранење млеко
Храна за време на доењетоХрана за време на доењето
Продолжена доењетоПродолжена доењето
Дали детето доволно млеко? Колку млеко треба дојка, месечно детеДали детето доволно млеко? Колку млеко треба дојка, месечно дете
Држење и положба додека доењето новороденчеДржење и положба додека доењето новороденче
Имам неколку недели не се хранат бебето, ако може да почнат да се хранат повторно?Имам неколку недели не се хранат бебето, ако може да почнат да се хранат повторно?
» » » Лажни отфрлање на доењето