ma.gurushealth.ru

Времето поминато со вашето дете

Времето поминато со вашето дете

Видео: Развој на детето од годината. Бои, маркери, моделирање глина - нашиот избор

Сите сме чуле дека е важно не квантитет на времето поминато со родителите на детето, и нејзиниот квалитет.

Се разбира, тоа е вистина. Но, како може да се стави ова во пракса, ако ние сме секогаш зафатен? Тајната е да се научат да се претвори било време да поминат со вашето дете, додека со висок квалитет.

Видео: Прво новите на YouTube предизвик Игра Кој сум јас ??? Сите цртан филм Дизни Дизни! Ви НЕ Е смееш !!


Каи Quemoy во својата книга "Среќен времето поминато со родителите" дава многу совети за тоа како да се претворат понекогаш едноставно губат време во "среќни и незаборавни". Така може да биде речиси во секое време - активно семејство забава или тивок разговор пред да одам да спијам, заеднички чистење на куќата или будење на детето креветот. Во секој случај, кога вашето бебе ќе се блиску до тебе, секоја минута, тој мора да се чувствуваат дека го сакаат и уживаат во неговата компанија.


Секогаш кога ќе се заедно со вашето бебе, му даде на сите внимание. Ставовите и допирање покаже дека сте навистина обрнувајќи внимание на него. Кога ќе порасне, а вие треба секој ден да го носат на медицинска сестра, времето поминато во автомобил, може совршено да се користи за комуникација, ако ви се допаѓа игра на римува зборови, пеење песни или планирање забава за викенд, дека ќе донесе радост за двете од вас .


Не се очекува висок квалитет време само се преврти. Зафатени родители треба да биде за овој план и да одвои време да остане со деца, како и на закажаното време за други поважни прашања. Најмногу важно за вас состанок треба да се одржи средба со вашите деца. Мајките кои секојдневно откриваат лични време за секој од вашите деца, не се чувствуваат дека тие имаат нешто да ги лиши од своите работни места. Децата додека растат, знаејќи дека нејзината мајка секогаш посебно распредели своето време после работа и за време на викендите, а често се чувствувате подобро од оние кои примале само расфрлани сите времиња мајка граби внимание меѓу нејзините обврски.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Режим среќен бебеРежим среќен бебе
Сон безбедност бебето во нејзиниот креветчетоСон безбедност бебето во нејзиниот креветчето
Специјални настани во семејствотоСпецијални настани во семејството
Ги тестираат границите на она што е дозволеноГи тестираат границите на она што е дозволено
Учење англиски јазик со бебето: совети и триковиУчење англиски јазик со бебето: совети и трикови
Одвикнување од спиење здруженија кои се мешаат со детето да се смири на сопственитеОдвикнување од спиење здруженија кои се мешаат со детето да се смири на сопствените
Вработените родителиВработените родители
Дома детето самДома детето сам
Доаѓаат во контакт со плодДоаѓаат во контакт со плод
ТВ образование или деградација на општествотоТВ образование или деградација на општеството
» » » Времето поминато со вашето дете