ma.gurushealth.ru

Одиме со вашето дете

Одиме со вашето дете

Видео: видео блогови: прошетка со детето, Raffaello, хаш, поправка инвалидска количка

Прво малку прошетка може да се направи дури и во инвалидска количка, а неговиот татко или рацете на мајката

Добро се стави на бебето и да одат со него околу куќата околу 5 минути. За прв новороденче одење во ладно време ќе биде доволно.

Следниот ден, ќе бидете во можност да се зголеми на прошетка за уште 5 минути. Се разбира, ако температурата на воздухот е под 10-15 ° C-- ова не е најдобро време на првиот состанок на новороденчето од улица. Но, како што бебето треба свеж воздух, може да ја замени првата прошетка во ладна на "прошетка" на балконот или "прошетка" во соба со отворен прозорец.

Во овој случај, топлината се стави на бебето (улицата) и поставете го на креветот со отворен прозорец за 10 минути. Откако ќе го затворите прозорецот, детето едноставно не се соблечам, бидејќи тоа е неопходно за некое време на воздухот во просторијата стана жешко. Ако можете да се изложуваат на детето да "одат" на балконот, направете го тоа во инвалидска количка. Времетраење на тест прошетки, исто така, го ограничи првично околу 10 минути, а потоа, чување на bassinet во собата. Не се соблечам вашето бебе веднаш (доволно првично да се одврзе и извадете го капачето со oilcloth шетач и го стави бебето на креветот и ќебиња Симнете неколку минути). Ако надворешната температура на воздухот + 10 ° C или повисока, и вашето бебе е здрава, таа треба целосно свеж воздух, а не на балконот.

Детето има потреба од свеж воздух, Затоа постепено зголемување на времето на одење, на прв два пати, и на крајот ќе времетраењето на прошетка до 3-4 часа во текот на летото и до 2 часа во текот на зимата.

Една прошетка со бебето мора да биде 2 пати на ден: наутро и навечер, па времето распределени на прошетка, да се скрши два пати.

Видео: видео блогови: Пролет! одиме со дете / Маноло / Arbat и Виножито Парк)

На пример, во текот на летото наутро, ќе одиме 2,5 часа, а 1,5 часа во вечерните часови. Во зима, можете да одат за еден час во утринските часови и во вечерните часови (или 40 минути наутро и 40 минути во вечерните часови, во зависност од возраста на детето и од временските услови), како што стои подолго прошетки може да биде тешко во студ. Но, не се обидуваат да се намали времето за одење во ладно, напротив, тоа е подобро постепено се навикнат на бебето да одат во секое време од годината и без разлика на временските услови. Главната работа што тој беше облечен на возраст, времето и достапноста на, недостаток на движење.

Обидете се да не одиме со бебето во места каде што луѓето и машините. Веќе се користат за бучава и фактот дека воздухот во градот е валкано, и дете од таква прошетка ќе им наштети отколку добро. Ако патувањето е кратко на време, да добијат зелена и тивка дворот или парк. Ако отиде на прошетка за долго време, тоа е подобро да се упатат кон најблискиот парк.

Не го оставајте на шетач со спиење бебе во директна сончева светлина - тоа може лесно да се изгори.

Но, не го затвори засекогаш од сонцето, како што е потребно за апсорпција на бебето витамин Д. Обидете се да се стави на шетач под капакот на зеленило, каде што ќе се расфрлани сончева светлина.

Видео: Vlog 🎥 HOP со дете во САД | Одење низ градот, американскиот училиштето 💜 LilyBoiko

Од време на време да го допре грбот на дланката на носот, ако тоа не е студено, па дете е во ред. Ако видите дека тоа е испуштивме малку лицето и неговата пот, што значи дека се уште сме претерале со својот изглед.

резиме

  • Секој месец вашето бебе е стекнување на тежина 500-1300 g и да се зголеми од околу 2-4 см.
  • Потреба за сон кај новороденчето е околу 20 часа на ден.
  • Режим и спие вашето бебе може да се прилагоди на 3-4-та месеци.
  • На возраст од 1 - тиот месец бебето ќе биде во можност да се одржи изгледот на вашето лице, или предложена тема. На 2-ри месец тој ќе биде во можност да го направи тоа со доверба.
  • Во овој период, детето ќе научи со камата во движење и давање звучни дразби и го повлече да се справи.
  • Доброволно движење се справува со бебето почнува да се развива на 3-тиот месец.
  • Во текот на првиот месец од животот на бебето ќе се насмевнам повеќе neosoznannymy, во вториот месец, бебето ќе се насмевнам на вас слободно, и тој може да се смее скокајќи во три месеци.
  • Лежи на стомак, три бебето ќе биде во можност да се подигне од површината не е само во главата, но на горниот дел од телото, потпирајќи се на рачката.
  • Детето сака нежни смирени говор, упатено до него, и тој почнува да викам првата самогласка звуци.
  • Најважните стекнување на периодот - комплекс ревитализација (со фокус на возрасни, насмевка него, физичка активност и вокализација).
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Прошетка низ паркот е добро за здравјетоПрошетка низ паркот е добро за здравјето
Температура, свеж воздух, сонце за капење за новороденчеТемпература, свеж воздух, сонце за капење за новороденче
Одење со новороденче, кога и колку ќе можат да одат со дете на улица, во она што температуратаОдење со новороденче, кога и колку ќе можат да одат со дете на улица, во она што температурата
Игри со дете на возраст од 1 до 3 годиниИгри со дете на возраст од 1 до 3 години
Одење ИграчкиОдење Играчки
Одиме со новороденче на улица: како да се облекуваат за прошеткаОдиме со новороденче на улица: како да се облекуваат за прошетка
Долу се повлечеДолу се повлече
Како да се смири плаче бебето кога плачеКако да се смири плаче бебето кога плаче
Развој на малиот мозок Интересни фактиРазвој на малиот мозок Интересни факти
Одиме со новороденчеОдиме со новороденче
» » » Одиме со вашето дете