ma.gurushealth.ru

Бебе pacifiers

Видео: Бебе биберон - празни торби, како и работи :)

бебе pacifiers

Видео: Добро за деца. Избор на цуцла за вашето бебе

Повеќето експерти не го одобруваат користењето на pacifiers за згрижување на деца, сметајќи дека на дете кое сака да цица, може да се најдат неговиот палец.

Повеќето бебиња се способни за тоа, но јас не сум ја видел нешто што може да го задржи во устата доволно долго за да се добие задоволство од цицање. Во реалноста, на детето му треба околу три месеци, дека тој има развиено доволно координација за да се задржи на палецот во уста било значително време.
Тоа ме изненадува дека некои родители сакаат да дадат свои деца прст и часови лулка на бебето и да си одат со него, наместо да му дава цуцла. Како резултат на тоа, тие растат многу тешки дете кое не му се допаѓа на него, или дури 15 минути седи на стол, стави. И сите, бидејќи тие не сакаат да му даде цуцла.
Мислам дека тоа е разумно да се користи цуцла, тоа може да биде многу корисно, особено за дете кое сака да си го цица. Сепак, важно е да се даде на вашето бебе цуцла во креветчето и нека си го цица на тоа, додека тој заспива. Се разбира, тоа може да ви помогне да ги смири детето ако е потребно - а потоа и пред спиење, но се намалува цуцла пред тој заспива. Ако ви овозможи на вашето дете да се заспие со цуцла, ќе имаат една од најлошите здруженија со спиењето. Тој може да заврши се буди неколку пати во текот на ноќта и секој пат кога ќе има потреба од цуцла да се заспие. Овој проблем може лесно да се избегне ако да се цуцла на бебето заспива.
Со многу од неговите деца, јас се користи цуцла и не ги исполнуваат сите сериозни проблеми. Кога се користи правилно, повеќето деца на возраст од три месеци, да ги отфрлите. Ако детето е околу четири месеци, а тој сеуште цица цуцла, јас постепено го одвикне за две недели - понатаму може да предизвика проблеми со зависност.
Постојат два вида на pacifiers. Еден круг брадавица, а другата е рамен, т.н. ортодонтски брадавица. Некои експерти тврдат дека формата на ортодонтски брадавица е подобро да одговара на обликот на устата на бебето, но поголемиот дел од децата не се способни да ги држат во устата. Јас обично користам околу брадавиците, а досега ниту еден од моите деца има расипан залак, кој е често се должи на фактот дека претерано цуцла употреба по појавата на забите. Без разлика на формата pacifiers ке го одберете за себе, купи неколку, така што тие може да се менува често. При користење на цуцла е да се обрне големо внимание на чистотата. Тоа треба да се мијат и стерилизирани по секоја употреба. Никогаш не чистење на брадавица, тоа лижење, како и многу родители. Во устата има повеќе бактерии и вируси отколку што мислите.

Видео: Како да се одбие дете од новороденчињата pacifiers за 5 минути. Тајната на нашите мајки # sovetymolodymroditelyam

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Рефлекси на новороденчето во првиот месецРефлекси на новороденчето во првиот месец
Детски болести комплицира шише хранењеДетски болести комплицира шише хранење
Цицање рефлекс и чувствителноста на дететоЦицање рефлекс и чувствителноста на детето
Опрема шише бебе хранењеОпрема шише бебе хранење
Основи на згрижување на деца во првиот месецОснови на згрижување на деца во првиот месец
Дали треба цуцла на детето?Дали треба цуцла на детето?
Детето го цица прстот, зошто и како да се одвикне бебето цицање прстиДетето го цица прстот, зошто и како да се одвикне бебето цицање прсти
Како да се даде едно шише новороденчеКако да се даде едно шише новороденче
Проверка на бебето рефлексиПроверка на бебето рефлекси
Детето учи да се јаде со лажицаДетето учи да се јаде со лажица
» » » Бебе pacifiers