ma.gurushealth.ru

Бебе режим на доењето во првата недела

Бебе режим на доењето во првата недела

07:00

 • Детето треба да се разбудам, промена на пелени и се хранат најдоцна до 7:00 часот.
 • Тој треба 25-35 минути за да се даде целосна градите, а потоа 10-15 минути за да се префрли на друг, а потоа може да се преточи 60-90 мл млеко.
 • Ако тој јадеше во 5:00 или 6.00 часот, понуди други градите за 20-25 минути, по што околу 90 ml се истура.
 • Не се хранат вашето дете по 8:00 сум затоа што ќе го убие неговиот апетит за следниот хранење.
 • Тој може да се види на половина час.


08:00

 • Бидете сигурни дека да се има самата појадок - се обиде да јадат некои каша, тост и пие најдоцна до 8:00.


08:15

 • Во тоа време, ние мора да почне да се постават на детето да се одмори. Дури и ако тој не покажува знаци на тоа, тој беше доста уморни, па го земам во неговата соба. Проверете неговата пелена, се шири на состојба и Нацртајте завеси.


08:30

 • Пред бебето доза или да заспие, го стави во кревет, целосно perepelenav, во темна соба со затворена врата, најдоцна до 09:00. Тој треба да се спие за период не подолг од еден час и половина.
 • Сега е време да се мијат и стерилизираат шишиња и опрема за транспорт.


09:45

 • Проширување на завеси и одвитка детето, така што тој може да се разбуди природно.
 • Подгответе се за перење, чистење на облека и на детето.


10:00

 • Детето мора целосно буден, без разлика колку тој спиеше.
 • Тој треба да се даде 25-35 минути на градите, тој го зеде последниот, се додека не се пие голема чаша вода.
 • Ставете го во пренослив креветчето или на креветот, дека тој имал слобода на движење, и тој не беше премногу поспан, а ќе се подготвуваат на опрема за транспорт.


10:45

 • Се истура на вториот на дојка на млеко од 60 ml.
 • Измијте и ја менуваат нивната облека на децата. Маст крем неговите брчки.


11:00

 • За 15-20 минути да ги прашате да градите, од кои може да имаат само преточи.

Видео: Мојата дневна рутина во градите и шише хранат


11:20

 • Во тоа време, бебето треба да почне да се постават. Дури и ако тој не покажува знаци на тоа, тој беше уморен, и тоа мора да се припише на неговата соба.
 • Проверете на пелени и промена на пелена.
 • Нацртајте завеси и ставете ја на детето штом тој сон, целосно го swaddle и оставете во затемнета соба со затворена врата најдоцна во 11:20.
 • Ако тој не заспие во рок од 10 минути, замолете ги за 10 минути поцелосна градите. Направете го тоа во темнината, не разговараат со него и да гледа во очите.


11: 30-14: 00

 • Детето треба да спијат повеќе од 2,5 часа по тој заспал.
 • Кога се разбуди по 45 минути, проверка на пелени, но не разговара со него и не се претвори на светлината.
 • Го даде 10 минути се обидува да се врати да спие. Ако тој не заспие, нудат половина делови, стави на чело на хранење во 14:00, и обидете се да го стави да спијат пред 14:00.


пладне

 • Мијте го и стерилизирање на опрема за транспорт, проследена со ручек и одмор пред почетокот на следната хранење.


14:00

 • Детето треба да биде целосно буден и да се јаде, не подоцна од 14:00, без оглед на тоа колку тој спиеше.
 • Проширување на завеси, одвитка него, и нека ме разбуди природно. Менување на пелени. Дајте им 25-35 минути на градите, го зеде второто. Ако тој се уште е гладен, понуди за 10-15 минути на други градите, и се пие голема чаша вода.
 • Не го нахрани после 15:15, така што тој јадеше и на следниот хранење.
 • Важно е дека тој бил буден до 15:30, а потоа тој тивко заспал во 19:00 часот. Ако детето беше многу весели во утринските часови, сега тоа може да биде повеќе поспани. Не го носат премногу облека - прекумерна топлина може да предизвика поспаност.


15:30

 • Менување на пелени. Сега е време да се излезе со бебето на прошетка, така што тој спиеше добро. Ова ќе го освежи пред бања и следниот хранење.
 • Детето не треба да спијат по 17:00 часот, ако сакате да го стави во 19:00 часот.

Видео: родилна тежина во првата недела по раѓањето


17:00

 • Детето треба да биде целосно буден и да се јаде, не подоцна од 17:00.
 • Дајте им 25-30 минути на градите, го зеде второто.
 • Важно е дека тој не беше поспан на хранење време, и да чекаат за други градите додека после капење.


17:45

 • Ако детето беше многу весели во текот на денот и не спие 15:30-17:00, тоа може да биде, тоа треба да биде рано да се започне капење.
 • Дајте да се движат слободно без пелена, додека се подготвува се што е потребно за капење и спиење.

18:00

 • Искапат вашето дете треба да не започне подоцна од 18:00, и масажа и фустан - до 18:15.


18:15

 • Детето треба да почне да се хранат не подоцна од 18: 15 да го направи тоа во градинка со покори светлина, а не да разговараат со него и да гледа во очите.
 • Ако во 17:00 тој не беше испразнета градите прво, да го даде на него за 5-10 минути пред да ја префрлат на целосна дојка. Дајте му 20-25 минути за да заврши на градите.
 • Важно е дека детето е во кревет, два часа по последниот пат кога будни.


19:00

 • Кога детето станува успана, го стави целосно swaddled во темна соба со врата не е затворена подоцна од 19:00 часот.
 • Ако тој не заспие во рок од 10-15 минути, замолете ги за 10 минути целосни гради. Направете го тоа во темнината, не зборуваат и не прават око.


20:00

 • Тоа е многу важно за вас како да се јаде и се одморат пред следниот хранење или транспорт.


21:45

 • Целосно се сврти на светла и отворање на дете, така што тој може да се разбуди природно. Чекај пред хранење најмалку 10 минути за да се обезбеди дека детето е целосно буден, па и тој јадеше.
 • Нокаутирам се што ви треба да се промени пелени, како и резервни пелени, газа и кожурец ќебе во случај да има потреба во текот на ноќта.
 • Дајте им 25-35 минути на градите, го зеде последниот, или повеќето од дел од вештачко хранење, промена на пелени и perepelenayte.
 • Потоа придуши го светла и, без да зборува, без да гледа во очите на детето, даваат 20-25 минути од вториот дел на градите или на остатокот на вештачка исхрана.
 • Сето ова треба да потрае не повеќе од еден час.


во текот на ноќта

 • Во втората недела од животот, бебињата, бебиња во текот на ноќта не можете да го направите премногу паузи помеѓу храна за.
 • Дете со телесна тежина помала од 3,2 килограми по раѓањето мора да се разбудат за исхрана околу 2:30, со тежина од 3,2-6 кг -да не подоцна 03:30.
 • Деца на вештачко хранење тежи повеќе од 3,6 кг, добро се хранат во текот на денот, можат да спијат малку подолго, но не повеќе од 5 часа.
 • Ако не сте сигурни колку вашето дете може да спие меѓу ноќта хранење, консултирајте се со вашиот педијатар или здравје посетител.

На транзиција кон владата 2 до 4 недели
Следниве симптоми ќе ви помогне да се утврди дали може да продолжи кон режимот на вториот до четвртиот недели од животот.

 • Вашето бебе тежи повеќе од 3,2 кг, повторно раѓање неговата тежина и секојдневно зголемување на телесната тежина околу '30
 • Тој спие добро за време на краток попладне дремат, а вие не мора да го разбуди - тој често се буди да се хранат.
 • Тој јаде повеќе со нетрпение и често се празни градите за 25-30 минути.
 • Тоа изгледа повеќе алармирање и лесно може да остане до 1.5.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Кога ќе се стави на вашето дете во кревет во текот на ноќтаКога ќе се стави на вашето дете во кревет во текот на ноќта
Ноќна исхранаНоќна исхрана
Препораки за успешно доењеПрепораки за успешно доење
Спиење бебе месец по месец до една година, стапка, владата, спиење распоред до 1 годинаСпиење бебе месец по месец до една година, стапка, владата, спиење распоред до 1 година
Кога ќе се стави на вашето дете на возраст од 1 година до 5 годиниКога ќе се стави на вашето дете на возраст од 1 година до 5 години
Како да се стави на бебето на градитеКако да се стави на бебето на градите
Ноќ хранење на бебетоНоќ хранење на бебето
Режим доени деца на возраст од 4-6 неделиРежим доени деца на возраст од 4-6 недели
Недостаток на мајчиното млекоНедостаток на мајчиното млеко
Хранење на деца под една годинаХранење на деца под една година
» » » Бебе режим на доењето во првата недела