ma.gurushealth.ru

Како да знаете дека детето јаде

Како да знаете дека детето јаде

Можете да одлучите да шише хранење, затоа што сакате да знаете колку вашето дете јаде.

Видео: Како да се разбере дека детето јаде мајчиното млеко

Легитимна желба, но сепак тоа не е толку важно како и знаејќи го она што детето јаде доволно. Децата варираат во нивната потреба за храна. Дури и ако вашето бебе е шише хранат, може да се следи само својата сигнали на глад и ситост, да го хранат начинот на кој тој сака. Новородени деца знаат кога тие се гладни и кога не се. Вие треба да му верувате на нивните сигнали. Кога ќе се стави во редовна посета на лекар, вашето дете се мери. Ако детето е тоа добро, тоа ќе биде еден од доказите дека тој јаде правилно. Некои деца на возраст под една недела имаат тежина еднаква или поголема тежина при раѓање (веднаш по раѓањето на децата да се губат телесната тежина). Друга доените деца треба три недели за да се достигне оваа бројка. Сите различни. Вашето дете што јаде мајчиното млеко може да има многу или малку, тоа може да се развие брзо или бавно. Истото се однесува и со формулата доенчињата.
Се разбира, давање на вашето бебе детето формула, може да се види што и колку што го вклучува. Ако бебето suckles, исто така може да се каже дека има нешто во него доаѓа, но вашето знаење не е јасно. Во овој случај, тоа го прави смисла да се фокусираат на она што доаѓа надвор од неа, како и неговото однесување. На почетокот на столче на детето - тоа е многу темна задоцнија мекониум. По 3-5 дена ќе почнат да пристигнуваат млеко. По уште 2-3 дена, вашето дете ќе биде задоволен ако јаде 8 или повеќе пати на ден, wets пелени 6-8 пати на ден и рафинирам 3-4 пати на ден. Ако не ја гледате, посетете го вашиот доктор.

Видео: Како да се задржи на доењето ако млеко не е доволно. Што ако детето не јаде

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Односи за време на хранење да влијае на способноста за регулирање на внесувањето хранаОдноси за време на хранење да влијае на способноста за регулирање на внесувањето храна
Специфичниот карактер на дете до една годинаСпецифичниот карактер на дете до една година
Како да се хранат доволно бебетоКако да се хранат доволно бебето
Разбере шема на развојот на децатаРазбере шема на развојот на децата
Опрема шише бебе хранењеОпрема шише бебе хранење
Истекувањето на мали шишиња на детето формулаИстекувањето на мали шишиња на детето формула
Мешани хранење на новороденото (доење и шише)Мешани хранење на новороденото (доење и шише)
Детето учи да се јаде со лажицаДетето учи да се јаде со лажица
Спиење и хранење на побарувачката на дететоСпиење и хранење на побарувачката на детето
Недостаток на мајчиното млекоНедостаток на мајчиното млеко
» » » Како да знаете дека детето јаде