ma.gurushealth.ru

Обновен и индуцирана лактација

Обновен и индуцирана лактација

Видео: Чуден проблем iPhone 4 звук

Relactation (намалена лактација) повика на продолжување на доењето откако ќе ја запре или претрпе значителна редукција.

Видео: mastopexy (дојка лифт) втор видео

Жените се обидуваат да го рестартирате доење по болест или одвојување од дете. Како причина за намалување на лактација, исто така, може да биде неуспешен мајчиното млеко смеса, кога излегува дека детето не може да го толерира, и се надеваме дека тоа ќе оди подобро од мајчиното млеко. Некои жени сакаат да предизвикаат лактација, со земање на посвоено дете. За извршување на својот план, бара време, трпение и грижа на детето. Деца до три месеци се случува да соработуваат повеќе лесно од постарите деца. Студии врз составот на мајчиното млеко покажа дека кога relactation и индуцирана лактација колострум фаза е прескокнат, а млекото се појавува веќе зрели.
За да го направите и индуцирана лактација, истите принципи на понудата и побарувачката. Стимулација на дојка - дали рачно цицање дали - активира ослободување на пролактин, што пак придонесува за развој на ткивото на дојката и на производство на млеко.
Мануелна стимулација на брадавиците и гради треба да бидат отворени дури и за 4-6 недели пред раѓањето на детето се додава 2-3 недели по таквите постапки и механички стимулација. На почетокот на произведено млеко, две недели мора, исто така, со работата на млеко се нарекува цицање или мануелна стимулација со или без воведување на мајката на хормонот окситоцин. Се хранат вашето бебе често и на побарувачката, 8-12 пати на ден. Избегнувајте гума брадавиците, pacifiers и брадавиците тампони.
Предизвикот е да се задоволат нутритивните потреби на детето, се додека вие се уште не се развиени и започна да функционира ткивото на градите. Чекајќи го доаѓањето на млеко, не се откажат хранење. Можеби ќе сакате да се дои, а потоа им понуди на шишето. Некои деца можат да пијат значителен износ на млеко формула од чаша. Или можеби сакате да го користите помошен хранење систем или симулатор доење. Предностите на овие уреди е дека тие им обезбеди можност да го нахрани бебето во градите, намалување на времето за хранење и да придонесе за правилно цицање рефлекс. Значителен дел од успехот е обезбеден симулатор доење. Тоа е една кеса или сад со млеко и исхрана тенка цевка која завршува над брадавица. Ќе се откажам од контејнер на градник или вратот, се закачите на цевка до градите и држете го на детето. Ликот на детско столче ќе ти кажам, кога мајчиното млеко (на стол е помалку формализирана и помалку миризливи). И додека вие ги до максимум на произведено млеко (што може да се сретнат и да не може да ги задоволи потребите на бебето), почнат постепено да се намали количината на млеко смеса да се даде на детето.

Видео: mastopexy (дојка лифт)


Стапка на успех. Експериментот беше спроведена на 366 жени од Небраска, покажа дека успехот стапка на намалени или индуцирана лактација можат да бидат различни. 15% од жените кои имаат потреба од дополнување на детето формула мајчиното млеко малку помалку од еден месец, 30% - за еден месец или подолго, а 54% да го заврши хранат децата формула млеко во текот на периодот на доење. Од 40 до 50% од жените кои дојат продолжи, а 15% од посвојуваат мајки со индуцирана лактација беа во можност да се направи без хранење во еден месец. 54-64% посвојуваат мајки биле принудени да заврши хранење на децата на целиот период на доење. Доење згрижувачки деца е многу сложен процес. Повеќето од жените поминав тоа со позитивен став, и нивното добро расположение е многу малку влијание на фактот колку време тие се дои, и дали тие мора да го заврши хранење на бебето формула. За поголемиот дел од мајки на прво место, тука е прашањето за тоа како исхрана ќе влијае на нивниот однос со детето. Но, ако мајката е повеќе се занимава со производство на млеко само по себе, е веројатно да експериментирате со доење ќе биде најдобар. Всушност, желбата да се произведе одредена количина на млеко е пречка за зголемување на своето производство.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Прехрана во раното детствоПрехрана во раното детство
Протеини znt2 влијае на квалитетот на мајчиното млекоПротеини znt2 влијае на квалитетот на мајчиното млеко
Доење на антидепресиви: придобивките ги надминуваат ризиците?Доење на антидепресиви: придобивките ги надминуваат ризиците?
Зошто детето одбива дојкатаЗошто детето одбива дојката
Доење. Составот на мајчиното млеко.Доење. Составот на мајчиното млеко.
Лактација. Доење.Лактација. Доење.
Бактерии откриени во мајчиното млеко, може да се идентификуваБактерии откриени во мајчиното млеко, може да се идентификува
Составот на мајчиното млеко. Феталниот раст и развојСоставот на мајчиното млеко. Феталниот раст и развој
Природна храна за децата. Составот и вредноста на човечкиот млекоПриродна храна за децата. Составот и вредноста на човечкиот млеко
Дијабетес за време на бременоста ги намалува лактацијатаДијабетес за време на бременоста ги намалува лактацијата
» » » Обновен и индуцирана лактација