ma.gurushealth.ru

Прашања кои се појавуваат на младите мајки

Прашања кои се појавуваат на младите мајки

Видео: Како да се хранат старечки мајка?

Колку вода може да им даде на вашето дете?

10-15 грама. Детето никогаш не пие премногу. Давање на вода може да се преку брадавица со мали дупки.


"Морам да попуштат на градите."

Ако исхрана е болно за тебе, но се уште се толерира, препорачуваме продолжува да го нахрани детето, намалување на времетраењето на хранење време. Ако тоа не може да се толерира, тоа е потребно да се запре доење и консултирајте се со лекар. Тој ќе им препорачаат на средствата со кои подобра употреба за да се намали болката. Нега на дојка во такви случаи треба да се зајакне.


"Имам апсцес на неговите гради."

Како што рековме, во пукнатината на гради понекогаш може да предизвика апсцес, поради што температурата може да се зголеми. Без да се чека за на лекар, да застане на доењето, а не да му даде на инфекција. Лекарот ќе ви помогне и да даде совети за тоа како да се третираат на апсцес. Но, се сеќавам: појавата на пукнатина може да продолжи со доење, а во случај на вриење не може да се хранат бебето со градите.

Видео: грижа и воспитување на новородени Видео Туторијали

Обично, апсцес може да се излечи брзо. За време на болеста предложи можно да се изразат млеко од градите на тоа, да се обиде да го задржи образование во нејзиното млеко.


"Доењето ми е заморно."

Исхрана не треба гума. Дали сте седи удобно додека хранење? Дали вашиот начин на закрепнување? Ако, и покрај сè, се уште се уморни, а потоа, во консултација со лекар, го замени еден хранење (можеби осумнаесет часа) да шише хранење. Ако се појави потреба, може да се замени друга храна, на пример, на пладне. Покрај тоа, прашајте го вашиот лекар за да ве посоветува со објектот брзо да закрепне. Ако, и покрај сите мерки, хранење продолжува силно да ве родила повторно го видите вашиот лекар, кој може да препорача веќе дои.


"Може ли уште дои ако продолжи менструалниот циклус?"

Се разбира. Дури и кога ќе се чувствувате уморни од појавата на менструација, вашето млеко се задржува сите свои квалитети. Ако сметаш дека млекото е помалку (понекогаш тоа се забележува), во консултација со вашиот лекар, почнете мешани хранење.


болест

Секогаш консултирајте се со вашиот лекар. На прашањето на болеста не може да биде единствен одговор. Во некои случаи, тоа е можно да се продолжи да дојат, како што се грип (со услов дека мајката носи маска). Во други случаи, тоа е потребно да се прекине хранење, но редовно ги изразат млеко да го нахрани детето по закрепнување повторно. Сепак, за време на некои тешки болести на мајката лекар може генерално забрани доење.


Дали е можно да се направи една анализа на млеко?

Видео: Zina Руденко - како да ја врати својата фигура после породувањето

Да. Дека резултатот е точно, ние Ви препорачуваме да се направи два теста во временски интервал од неколку дена. Потоа направи анализа на мешавина на млеко, донесена на почетокот на првата хранење во средината на третиот, на крајот на шестиот, од исхрана на хранење промени млеко состав. Анализа на млеко направени по само едно јадење, може да даде погрешен резултат.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Првиот исхранаПрвиот исхрана
Патронажна мајкатаПатронажна мајката
Недостаток на мајчиното млеко за време на доењетоНедостаток на мајчиното млеко за време на доењето
Препораки за успешно доењеПрепораки за успешно доење
Инциденти првата храна заИнциденти првата храна за
Започнете доењетоЗапочнете доењето
Зошто детето одбива дојкатаЗошто детето одбива дојката
Хранење на бебето во првата година од живототХранење на бебето во првата година од животот
Мешани хранење на новороденото (доење и шише)Мешани хранење на новороденото (доење и шише)
Недостаток на мајчиното млекоНедостаток на мајчиното млеко
» » » Прашања кои се појавуваат на младите мајки