ma.gurushealth.ru

Ефектот на доењето за здравјето на мајките

Ефектот на доењето за здравјето на мајките

Доењето има позитивен ефект врз здравјето не само на детето, туку и на мајката, како доењето - природна потреба од жени кои родиле.

Телото на жената е дизајниран така што по породувањето чека за процесот на доењето како природна сопственост на мајчинството. Ако доењето не беше (или тоа беше премногу кратко), телото на мајката, порано или подоцна, може да одговори на отсуство (или кратки) со здравствени проблеми.

Како доењето влијае на здравјето на мајката:

  • Тоа им помага да брзо да се надминат ефектите на породувањето (им помага на матката за прифаќање на оригиналната големина, помага да се намали постпартална хеморагија и спречува анемија);
  • Тоа им помага да се врати на нормалниот фигура (доилка на телесната тежина полесно);
  • спречува нова бременост;
  • Тоа го намалува ризикот од некои болести: рак на дојка, јајници и рак на дојката, остеопороза, итн ...

Еден од заблуди поврзани со доењето, е како што следува: од формата на градите од доењето, како да сакаше да го нахрани бебето со мешавина, тоа ќе биде можно да се задржи иста форма на дојката. Всушност, обликот на градите поставени генетски. Дури и ако жената нема деца, тоа е веројатно дека со возраста на обликот на градите ќе се промени на полошо.

Напротив, најдобар начин да се врати пренатална обликот на градите - на ГН на инволуција, што е, до постепено завршување на природните лактација. Доење себе се враќа во претходната состојба, но многу бавно, па оттука и поостри (побрзо) прекинати хепатитис Б, полошо за обликот на градите. И патем, поголем од градите, толку е поголема веројатноста дека промените обликот на градите, и обратно - на помали големината на градите, толку помалку е под влијание на GW. Иако, се разбира, и доење влијае на обликот на градите, туку затоа што на градите и е наменет за него.

Видео: Доење: како да се јаде мајка

Понекогаш желбата по секоја цена, секако, ќе се зачува убавината на градите доведува до осип одлуки. Знам една мајка престана да се хранат бебето во 4 месеци, бидејќи градите поради избувнувањето на лактација, се зголеми на четири големини (две големини поголеми). Оваа мајка сака да го задржи нови големината на градите, и се чинеше дека најдобар начин да го направи тоа - да се запре хранење поради хепатитис Б, според неа, на «дојка се влоши и да се намали". Таа нагло престана GW, но градите толку остро се намали на претходната големина. Фактот дека таа имала трет месец хранење веќе воспоставена доење, градите повторно стана мека (на почетокот на доењето, градите чувствува тешко), и се чинеше дека тоа е лошо и треба да биде на дојка "спаси". Како резултат на тоа, нови форми на тоа не се зачувани, а детето загуби млекото на неговата мајка.

Не заборавајте дека човекот биолошки припаѓа на класата на цицачи, и главната цел на градите на жената - хранење деца.

Тоа е опасен мит кој се промовира почетокот на престанок на доењето од страна на многу мајки, произлезе од верувањето дека детето може да го одбие дојка. Всушност, не постои начин да се "дете се откажа од градите", исто како и "Јас одеднаш немаше млеко". Често одбивање на дојка може да предизвика секојдневни акции мајка. На пример, причината за одбивањето на дојката може да стане козметика мајката, "обичните" гел за туширање, сапун, лосион за тело, со "вкус" на кои не им се допаѓа на детето, или лошата прилог на детето да ја гради, употребата на pacifiers, шишиња, рано воведување на дополнителна храна, итн . n. Така, не дете на GW одбива, тоа ќе се стави во таква состојба што тој нема избор.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Доење на антидепресиви: придобивките ги надминуваат ризиците?Доење на антидепресиви: придобивките ги надминуваат ризиците?
Дои или шишеДои или шише
Дијареа доење кај доилкиДијареа доење кај доилки
Имиња економија свеќи од хемороиди за време на доењето (доење)Имиња економија свеќи од хемороиди за време на доењето (доење)
Бременост: опасни за срцето?Бременост: опасни за срцето?
Кога да се одвикне бебето од градите?Кога да се одвикне бебето од градите?
Започнете доењетоЗапочнете доењето
Болки во градите за време на бременоста: болка и нежностБолки во градите за време на бременоста: болка и нежност
Замена хранење на 4 месеци.Замена хранење на 4 месеци.
Како да се третираат хемороиди за време на доењето?Како да се третираат хемороиди за време на доењето?
» » » Ефектот на доењето за здравјето на мајките