ma.gurushealth.ru

Тутун доење на бебето

Тутун доење на бебето

Тутун, како алкохол, е штетна за здравјето.

Доилки тоа е подобро да не се пуши. И мајки кои ги хранат своите деца од едно шише, исто така. И татковци. И оние кои немаат деца. Пушењето е штетно за сите.

Сепак, ако сте пушач (или пијалок), тоа сепак е подобро да се продолжи да дои, бидејќи пушењето, иако боли, се уште не може да се направи вашиот мајчиното млеко помалку млеко смеса.

Децата од пушењето родители се со поголема веројатност да страдаат од респираторни заболувања: бронхитис, пневмонија и воспаление на средното уво. Тоа е докажано дека доењето дава некои заштита од овие болести. Со други зборови, комбинацијата на помалку чад и вештачко хранење на детето може да се замисли. Ако не можете да се откажете, барем не лиши дете мајчиното млеко.

За жал, многу луѓе (роднини, пријатели, па дури и некои лекари) поривот за пушење мајки ги напуштат доење. Можеби тоа е причината зошто (според статистичките податоци) на пушењето мајки одби деца од градите пред тоа.

Никотинот влегува во млеко. Понекогаш тој е дури и во млекото на жени непушачи, бидејќи тие вдишуваат некој друг чад. Имајте на ум дека на никотин - една од најмалку штетни компоненти на тутун. Рак, бронхитис и емфизем не предизвикува никотин и катран и други супстанции содржани во тутун. Затоа, луѓето кои се откажат од пушењето, се препорачува никотин печ: чадот од цигари кои содржат штетни во такви никотин самата лепенка.

Значи, кога мајката пуши, штетни за детето не е "расипано млеко", а чадот од тутунот. Ако дома не пушат, тоа значи дека вашето бебе не се вдишуваат чад од тутун, и никотин тоа нема да наштети на вашиот млеко. Ако сте пушач во соба, бебе suckles градите или шише - од износот на чад вдишуваат од него не е засегната.

Очигледно е дека чадот издишува од страна на таткото, па дури и некој друг, не помалку штетни од вашето дете.

Во наше време, ние веќе донесени закони за забрана на пушењето на работното место - затоа државата треба да се заштити здравјето на вашиот непушачи врсници. не вашето бебе заслужуваат истото? Тоа не е доволно едноставно да не пушат во иста просторија со детето, бидејќи во мал стан или дома чад се шири лесно од една соба во друга. Не дозволувајте некој чад во вашиот дом. Тие сакаат да пушат - дури и со кои се соочува улица.

И ако, со цел да се откажат од пушењето, ви треба никотин крпеница или гуми за џвакање - без двоумење ги користите. Доењето, тоа не боли. Таквите закрпи се дизајнирани за да се осигура дека ќе добие околу иста количина на никотин како и пушењето цигари, така што на здравјето на вашето дете, тие не се загрозени.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Доење на антидепресиви: придобивките ги надминуваат ризиците?Доење на антидепресиви: придобивките ги надминуваат ризиците?
Дои или шишеДои или шише
Прашања кои се појавуваат на младите мајкиПрашања кои се појавуваат на младите мајки
Пушењето за време на бременоста доведува до АДХД кај децатаПушењето за време на бременоста доведува до АДХД кај децата
Прашања во врска со бебето на доењетоПрашања во врска со бебето на доењето
Лукавство гладните на дојкаЛукавство гладните на дојка
Хранење на бебето во првата година од живототХранење на бебето во првата година од животот
Мешани хранење на новороденото (доење и шише)Мешани хранење на новороденото (доење и шише)
Обновен и индуцирана лактацијаОбновен и индуцирана лактација
Што е детето млеко е подобро?Што е детето млеко е подобро?
» » » Тутун доење на бебето