ma.gurushealth.ru

Мешани хранење на новороденото (доење и шише)

Мешани хранење на новороденото (Доење и шише)

Ако мајчиното млеко е недоволна (gi-pogalaktiya), детето не е стекнување на тежина, и се уште не се случила време за исхрана, потребно е да се префрлат на мешани хранење.

Мешани хранење, иако не толку корисна како полноправна дојка, уште подобро да се вештачки. Дете до два месеци да заврши хранење на најдобар квалитет на донаторот млеко. Сепак, ова не е обично е можно, па затоа се користи за доенчиња.

Видео: GW. Како што се пресели од шишето на градите

Моќ, која добива бебе наместо на мајчиното млеко (разни млечни мешавина), - на дополнување. Дополнување е само кога се меша хранење. Тоа не треба да се мешаат со мами - различни прехранбени производи кои детето добива во прилог на мајчиното млеко или формула (житарици, зеленчук, овошје пире, сок, сирење, итн.) Потребата за дополнителна исхрана се определува од тежината на бебето. Ако детето не страдаат од глад, некои плачат, почнува да се губат телесната тежина, не стекнување на тежина, па дури и да ја изгуби, тогаш треба да се користи за дополнување.

Дополнување треба да се воведе постепено дете. Некои мајки се мисли дека ако детето не јаде, можете едноставно може да се купи во самопослуга прв доби смесата, се разредува целото шише и се хранат гладни бебе. Сепак, по толку "заситеност" на детето е загарантирана цревата. Телото на бебето треба да биде подготвен да ги прифати нова храна. Значи, ако доењето постојано опаѓа (повеќе од десет дена ја намалува количината на млеко), треба да започне да се даде мешавина на барем малку. Така дополнување даде по доењето, прво во мали количини (кои се движат од 1-2 лажички). За една недела или десет дена износ постепено се зголемува и достигнува потребниот волумен.

Треба да се запомни дека секогаш е потребно прво да се хранат бебето на дојка (дозволувајте детето да пиете најмалку 30-50 мл млеко - тоа уште еднаш го стимулира производството на млеко од мајки), и само тогаш даде дополнителна храна. Шише има полесни и дополнување цицање дете понекогаш може да го одбие дојка. А тоа, пак, да ги влоши hypogalactia тежината и да доведе до целосно отсуство на млеко кај мајката. Но, ако брадавицата на шишето е доволно цврста (мала дупка во брадавица), неуспехот не може да се следи од градите. Ако дополнување почна да влезат до 2-3 месеци и треба да заврши хранење темелно (повеќе од 70-100 ml во еден момент), користете шише. Ова ќе спаси својата сила, и мајка ми, обидувајќи се да се задржи барем малку млеко, па им се потребни. Во најмала рака, многу деца постари од 3 месеци за да успешно ги комбинира доење и пие од шише јогурт, сок. Иако дополнување ако почнаа да влезат поблиску до 5 месеци, може да се обидете да пијат од чаша бебе или посебен фидер чаша.

Од едно шише не се случи

Можеме да кажеме дека мајка која ќе продолжи да доите, не треба да им даде на вашето бебе шише под никакви околности? Не, не е толку акутно прашањето се поставува. Повеќето мајки кои редовно еднаш на ден за да го нахрани бебето од брадавицата, тврдат дека ова не влијае на износот на млеко во нив, под услов доење беше приспособена и остана стабилен за неколку недели и дека е ограничена само на едно шише од мешавина на ден. Се разбира, една мајка која дои детето редовно, повремено може да му даде цуцла. Таа може, од било која причина сакате да ја пропуштиме хранење. Можеби таа е уморна или вознемирени во врска со нешто, а детето не се доволно млеко во текот на последните хранење. Едно шише уште не се откажува од доењето. Меѓутоа, за да продолжи со доењето станува многу потешко ако детето се храни од брадавица 2 или 3 пати на ден.

Видео: Комбинацијата на доењето и хранење на butylochki_Urok №2_Kormlenie и исхрана

Како да почнат да се хранат брадавиците

Детето може да се даде едно шише со млеко или вештачка мешавина 1-2 пати неделно со почеток во 3 или 4 недели. Ако ви се случува да се земе бебето од градите на возраст 2-9 месеци, ќе треба да му понудат шише најмалку еднаш неделно, додека продолжува да се дои. Фактот дека некои од децата на оваа возраст навики се толку силни што може да се вратиш на шишето, ако тие постепено се навикнати на него. По тој повод, тоа може да се пробие вистинска војна. Таквите утврдени навики кај децата ретко се додаде до 2 месеци, и кога бебето беше 9 месеци, тоа може, ако сакате, од градите да се преведе директно на хранење од чаша, ако тоа е подготвена.

Комбиниран дои и мешавини од

Мешани исхрана е да се започне со, ако планирате да се вратат на работа, сакаат да им даде на нејзиниот сопруг можност да игра поактивна улога во хранење на детето или ако немате доволно млеко за целосно исполнување на потребите на бебето. Сепак, ова може да доведе до фактот дека доењето постепено ќе се намали, па детето ќе ги претпочитаат брадавица, целосно напуштање на неговите гради.

Ако имате доволно млеко за да се барем половина да се задоволат потребите на детето, треба да се обидете да се вратиш на вештачки мешавини. Во овој случај, многу е веројатно дека доењето ќе се зголеми како одговор на зголемената побарувачка. Ако тоа не се случи, тогаш ќе може да продолжи да се хранат и мајчиното млеко и формула или целосно да се префрлат на вештачко хранење.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Додатоци за доенчиња и вештачко хранење на доенчињаДодатоци за доенчиња и вештачко хранење на доенчиња
Дои или шишеДои или шише
Како да знаете дека детето јадеКако да знаете дека детето јаде
Зошто детето одбива дојкатаЗошто детето одбива дојката
Ако млеко не е доволно (за борба hypogalactia)Ако млеко не е доволно (за борба hypogalactia)
Опрема шише бебе хранењеОпрема шише бебе хранење
Доење. Составот на мајчиното млеко.Доење. Составот на мајчиното млеко.
Зошто млеко формула наместо кравјо млеко?Зошто млеко формула наместо кравјо млеко?
Недостаток на мајчиното млекоНедостаток на мајчиното млеко
Дали детето доволно млеко? Колку млеко треба дојка, месечно детеДали детето доволно млеко? Колку млеко треба дојка, месечно дете
» » » Мешани хранење на новороденото (доење и шише)