ma.gurushealth.ru

Што е тоа во мајчиното млеко

Што е тоа во мајчиното млеко

Видео: "Парите не можат да купат" Што е во млекото

Млекото е продукт на еволуцијата, преку кои ја поминале цицачи за исхрана на нивните потомци.

Видео: Штети од пушењето додека дојат

Млеко од сите цицачи се исти хранливи материи, но структурата на секој тип на млеко е поинаква. Млекото е дизајнирана да одговори на специфичните потреби на секој вид. кит на бебето, на пример, се соочува со огромна побарувачка за енергија, но не за долго време да се хранат под вода. Затоа, млеко мајката кит има висока концентрација, и еден мал дел од неговиот исчезнат малку кит за долго време. Човечки бебиња, од друга страна, поради бавниот раст (барем во споредба со китови) не се потребни големи количини на хранливи материи супстанцијата што се гради со чести, мали храна за.


Како мајчиното млеко и детето формула може да обезбеди доволно калории за првите пет или шест месеци. Млеко се смета за одличен моќ за да се задоволат потребите на детето и дигестивниот систем.


Како друга храна, млеко може да се прекинува во нејзините составни хранливи состојки: јаглени хидрати, масти, протеини, витамини, минерали и вода. Научниците можат да се напише рецепт за млеко или формула, листата на износот на секоја клучна состојка. Кравјо млеко, иако тоа не е во состојба точно да го замени млеко и може да биде изменета, земајќи ги предвид карактеристиките на вториот со додавање или отстранување на нејзините различни компоненти. Некои формулите за новороденчињата сега се достапни за продажба, врз основа на соја и се наменети да бидат алергични на кравјо млеко. Се исто така достапни, и мешавина прилагодена на потребите на предвремено родени бебиња на кои им треба екстра калории, и оние со други специфични потреби. Производство детето формула е строго контролиран, тие мора да ги исполни стандардите поставени од страна на Американската академија за педијатрија.


Точната содржина на млеко се разликува од мајка на мајката, од ден на ден, од утро до вечер, од првата минута на последниот хранење, од еден сад, што јаде мајката на друг. Содржината на мајчиното млеко, исто така, се менува со текот на времето да се задоволат потребите на бебето. Многу жени се вознемирени кога ќе видат дека супстанцијата прв пат се појавува надвор од нивните гради е жолтеникава јасна течност, која не изгледа како млеко. Супстанца што му претходи на појавата на млеко се нарекува колострум (колострум). Нега бебе добива колострум за три - пет дена од неговиот живот, додека млекото оди. Некои жени може да најдете дека колострум не се појави веднаш, но само по градите на бебето prisosetsya. Ова е сосема нормално и не треба да предизвика bespokoystva- дури и мала количина на таква супстанција може да ги задоволи потребите на бебето.


Што се однесува до мајчиното млеко, во почетокот тоа е ниско во масти, но и како продолжување на процесот на хранење, нивото на масти во него се зголемува. Кид запира храна и обновливите извори на цицање движења само кога ќе се преселат во други градите, каде што повторно млеко не е богата со масти. Млеко примероци изгледа обезмастено млеко, а другите - како дебели крем со очигледни масти. Но, вие не може да се утврди калорична содржина на млеко од начинот на кој таа изгледа. Градите molokebolshe калории отколку детето формула.

Видео: настава за да го градите пумпа Мини Електрични

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Хранење шема: што да правиме со градите и вештачко хранењеХранење шема: што да правиме со градите и вештачко хранење
Разумен пристап на минерални и витамински додатоциРазумен пристап на минерални и витамински додатоци
Споредба на млеко и малиот формулаСпоредба на млеко и малиот формула
Содржината на протеини во мајчиното млеко и нејзиниот ефект врз новороденчето раст. Утврдување на…Содржината на протеини во мајчиното млеко и нејзиниот ефект врз новороденчето раст. Утврдување на…
Доење. Составот на мајчиното млеко.Доење. Составот на мајчиното млеко.
Бактерии откриени во мајчиното млеко, може да се идентификуваБактерии откриени во мајчиното млеко, може да се идентификува
Мешани хранење на новороденото (доење и шише)Мешани хранење на новороденото (доење и шише)
Зошто млеко формула наместо кравјо млеко?Зошто млеко формула наместо кравјо млеко?
Дали црви се пренесуваат преку мајчиното млеко?Дали црви се пренесуваат преку мајчиното млеко?
Составот на мајчиното млеко. Феталниот раст и развојСоставот на мајчиното млеко. Феталниот раст и развој
» » » Што е тоа во мајчиното млеко