ma.gurushealth.ru

Предностите и придобивките од доењето

Видео: Доење. На придобивките од доењето. Придобивките од доењето

Предностите и придобивките од доењето

Постојат многу пријатно и корисно и за мајката и бебето за време на доењето.

Видео: Предности на доењето

Само мајчиното млеко целосно одговара на хранливи потреби на детето. Без вештачки храна за бебиња никогаш не ќе се направи се за способноста на мајчиното млеко да се спротивстави на болеста и да се обезбеди клучни состојки за оптимален раст и развој. Мајчиното млеко содржи специфични масни киселини со долга молекуларна синџир кој го олеснува правилен развој на неонатална мозокот.

Видео: Мали гради и врат - сите Bude добро - Број 29 - 20.08.2012 - Се ќе биде во ред


Бебињата, доени, помалку болни, затоа што мајчиното млеко обезбедува имунолошкиот заштита од респираторни инфекции, хранопроводот и слушни помагала. Некои студии покажале дека придобивките од доењето се однесуваат на детството и на постара возраст. Јас доени деца имаат пониско ниво на холестерол во крвта. Како возрасни имаат помала закана на астма или дијабетес. Ако е можно, тоа е важно во текот на првите четири до шест месеци за да го нахрани бебето исклучиво доеле (како што е препорачано од страна на Американската асоцијација за детска) да им овозможи на детето да имаат корист од овие неспоредливи предности.


Друга предност што не може да биде составен од страна хранење од шише, е да се развие блиски односи помеѓу мајката и детето. Навистина, нема зборови да се целосно да се опише на силна, топла чувства кои се јавуваат од мајката кога бебето цица нејзините гради!
Постојат и други специјални бенефиции и за мајката и детето.


Придобивки за мајки се:

  • Таа не бара никакви посебни подготовка или опрема.
  • Доењето штеди.
  • Матката брзо се врати во пренаталниот големина.
  • Бебе полесно да се носат.
  • Нема да има темни дамки.
  • Јас претседава со дете нема да биде лоша миризба.
  • Доењето го забавува вашиот менструација. (Забелешка: доење не треба да се потпира како еден од методите за спречување на бременост!)

Видео: FITNESS КУЌА ЗА губење на тежината - предности и недостатоци


Придобивки за децата се како што следува:

  • Мајчиното млеко - е здрава исхрана која штити од разни болести.
  • Тоа е целосно апсорбирана и лесно.
  • Мајчиното млеко е хранлива и води до фактот дека таа се развива брзо. Ова е олеснета од страна на развојот на мобилноста на мускулите на усните, устата и целата дете лице со енергични цицање.


На врвот на сите горенаведените предности и бенефиции, мора да се каже дека мајката зема големо задоволство во гледањето на бебето расте на нејзиното млеко.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Доењето не се зголеми коефициентот на интелигенција бебеДоењето не се зголеми коефициентот на интелигенција бебе
Доење на антидепресиви: придобивките ги надминуваат ризиците?Доење на антидепресиви: придобивките ги надминуваат ризиците?
Дои или шишеДои или шише
Доење. Составот на мајчиното млеко.Доење. Составот на мајчиното млеко.
Лактација. Доење.Лактација. Доење.
Бактерии откриени во мајчиното млеко, може да се идентификуваБактерии откриени во мајчиното млеко, може да се идентификува
Што е тоа во мајчиното млекоШто е тоа во мајчиното млеко
Што е детето млеко е подобро?Што е детето млеко е подобро?
Природна храна за децата. Составот и вредноста на човечкиот млекоПриродна храна за децата. Составот и вредноста на човечкиот млеко
Ефектот на доењето за здравјето на дететоЕфектот на доењето за здравјето на детето
» » » Предностите и придобивките од доењето