ma.gurushealth.ru

До која возраст е да го доите Вашето бебе?

До која возраст е да го доите Вашето бебе?

Без јасни правила.

Да, и тие не можат да се инсталираат бидејќи зависи од количината на млеко кај мајката и од нејзиното вработување. Затоа, ние само ќе им даде на минималните, средните и максималното времетраење на хранење време.

Видео: До која возраст треба да се дои детето? - Д-р Komarovsky


Минималното времетраење. Практично не постои минимален период. Дури и повеќето минимална количина на млеко што една мајка може да му даде на нејзиното дете, го донесе максимална корист.


Максималното времетраење. Според францускиот педијатри, не треба да го доите за повеќе од шест месеци. Тоа е подобро да му даде повеќе разновидна исхрана.
Просечното времетраење. Три месеци - тоа е можно задолжителен период на доење. По три месеци од животот на бебето може да биде ако тоа е неизбежно да го одземе од градите на мајката. Тој веќе помина почетниот период на процесот на варење, дигестивниот тракт својата можеби ќе треба да се донесат нови производи. Во рок од три до четири месеци, немаше ништо подобро од мајчиното млеко. Но, сега тоа веќе може да биде доволно.

Видео: До која возраст е најдобро да се дои?


Заклучок. Мајчиното млеко - најдобра храна за новороденче. Но, за четири месеци во мајчиното млеко не може да биде само производ на храна за бебиња. Постепено, во неговата секојдневна исхрана, во прилог на мајчиното млеко, почнуваат да влезат во различни овошни и зеленчукови сокови.
Број на доењето се намалува со нови производи се воведе на менито.


А пет-месечно бебе советува давање зеленчук. Во тоа време, може да се спаси три на доењето, а во шест месеци да се остави само едно доење (во текот на денот). Треба да се запомни дека, по шест месеци на хранење состав млеко може да се разликуваат, да стане уште полошо, особено за содржината на протеини и шеќер.

Видео: До колку време ќе треба да се дои?

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Дои или шишеДои или шише
Инциденти првата храна заИнциденти првата храна за
Замена хранење на 4 месеци.Замена хранење на 4 месеци.
Прашања кои се појавуваат на младите мајкиПрашања кои се појавуваат на младите мајки
Правилната исхрана во 1 триместар од бременоста.Правилната исхрана во 1 триместар од бременоста.
Хранење на бебето во првата година од живототХранење на бебето во првата година од животот
Како да се воспостави режим на детето хранење млекоКако да се воспостави режим на детето хранење млеко
Мешани хранење на новороденото (доење и шише)Мешани хранење на новороденото (доење и шише)
Обновен и индуцирана лактацијаОбновен и индуцирана лактација
Што е детето млеко е подобро?Што е детето млеко е подобро?
» » » До која возраст е да го доите Вашето бебе?