ma.gurushealth.ru

Што тестови се потребни пред бременоста?

Оглед на тоа што тестовите треба да помине пред бременоста, дадена од страна на двојки планираат зачнување на детето. Во моментов, за зголемување на бројот на потенцијалните родители сметаат за здравјето на своите деца пред да се роди. Ова е многу пријатен факт: деца родени како резултат на планирана бременост се поздрави, подобро прилагодување кон самостоен живот после раѓањето.

Што тестови се потребни пред бременоста? При планирањето на бременоста е важно за здравјето не само на бремена мајка, но исто така и неговиот татко. Ако бременоста се планира заедно, отколку поединечно жена е обично проблеми со контрола на партнер не се јавува.
Оптимално да започне планирате да забремените за 3-4 месеци пред очекуваниот датум на зачнувањето. Овој пат ќе имаат доволно за на потребните прегледи и лекување.
Во тоа време, идните родители препорачувам преземање на витамински препарати, комплетен отфрлање на лошите навики, со исклучок на контакти со токсични супстанции.

Значи, она што ви треба да помине тестови пред бременоста? Започнете со истражување треба да посетуваат гинеколог, каде што ќе бидат во можност да ја советува на потребните процедури.
Обемот на инспекција утврдува лекар, тоа е индивидуално и врз основа на резултатите од истражувањето и инспекција. Веднаш, карличен преглед, изведена на тестови ограда микрофлора и сексуално преносливи инфекции (СПИ). Вообичаената листа на студии вклучува општи клинички крв и урина тестови, студија на системот за коагулација на крвта, утврдување на Rh фактор, биохемиски, скрининг за вирусен хепатитис, сифилис, ХИВ тест за инфекции TORCH-комплекс (група на инфекции кои имаат негативно влијание на текот бременост и здравјето на децата).
Покрај тоа, се препорачува да го посетите стоматолог и терапевт, направи карличната ултразвук, абдоминалната празнина, тироидната жлезда, млечните жлезди. На следење посета на гинеколог, со резултатите од инспекциите, доколку е потребно, дополнителни испитувања (хормонални, имунолошки, генетски) ќе бидат доделени. Приближно ист износ на истражување, освен за гинеколошки процедури, ги именува и на идниот татко.
А малку поинаков пристап кон она што ви треба да помине тестови пред бременоста кај жените со сиромашните акушерска историја. Во овој случај, откако се доделени од проширен спектар студии совети ендокринолог, Жене.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се пресмета и да се утврдат условите за датум на испоракаКако да се пресмета и да се утврдат условите за датум на испорака
Пушењето за време на бременоста доведува до АДХД кај децатаПушењето за време на бременоста доведува до АДХД кај децата
Правилната исхрана во 1 триместар од бременоста.Правилната исхрана во 1 триместар од бременоста.
Твојата неродено дете веќе е роден во васТвојата неродено дете веќе е роден во вас
Http://sweli.ru/media/k2/items/cache/8ff89376d072f546d093af32c351dcc8_s.jpgискусственный абортусHttp://sweli.ru/media/k2/items/cache/8ff89376d072f546d093af32c351dcc8_s.jpgискусственный абортус
Здрав начин на живот и лоши навики за време на бременостаЗдрав начин на живот и лоши навики за време на бременоста
Пренаталниот скринингПренаталниот скрининг
Покровителство бременаПокровителство бремена
Раните симптоми на бременост, знациРаните симптоми на бременост, знаци
Дали е можно да се породи во панкреатит?Дали е можно да се породи во панкреатит?
» » » Што тестови се потребни пред бременоста?