ma.gurushealth.ru

Правилната исхрана во 1 триместар од бременоста.

Бремена жена и нејзиното неродено дете, кој е во утробата, се комплексен систем. Дете во овој период се должи на мајка јаде.

Бремена жена и нејзиното неродено дете, кој е во утробата, се комплексен систем. Дете во овој период се должи на мајка јаде. затоа, 1 триместар од бременоста исхрана треба да биде здрав и избалансиран.

Недостаток на хранливи материи, минерали, витамини кај мајката може да доведе до различни патологии на развојот на бебето. Затоа, секоја бремена жена треба да се почитуваат некои прописи храна.

Во првиот триместар од бременоста, на нероденото бебе треба доста. Ако вашата исхрана е сосема различни, не може да се придржуваат до некои посебни диети. Дури и кога бебето ќе биде нешто што не треба да се пропушти, тоа едноставно ќе го извади од вашето тело. Неопходно е да се водат активен живот, не лежат по јадење.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Обликуваат мали промени во текот на бременоста.Обликуваат мали промени во текот на бременоста.
Промени во нервниот и хуморалниот системи, бременаПромени во нервниот и хуморалниот системи, бремена
Како што се добиваат на тежина во текот на бременоста. Дали треба да се откажат од алкохол и кафе?Како што се добиваат на тежина во текот на бременоста. Дали треба да се откажат од алкохол и кафе?
Стомакот бремената жена на секоја nedele.ot што зависи за нејзиниот раст и големината.Стомакот бремената жена на секоја nedele.ot што зависи за нејзиниот раст и големината.
Продолжуваме нашиот календар 4-та недела од бременоста, 5-та недела од бременоста, на 6-та недела…Продолжуваме нашиот календар 4-та недела од бременоста, 5-та недела од бременоста, на 6-та недела…
Јас не ќе можат да ги контролираат оние желби бременаЈас не ќе можат да ги контролираат оние желби бремена
Твојата неродено дете веќе е роден во васТвојата неродено дете веќе е роден во вас
Бременост недела 14Бременост недела 14
Промени во мајката во текот на вториот триместарПромени во мајката во текот на вториот триместар
Моќ малолетни мајкиМоќ малолетни мајки
» » » Правилната исхрана во 1 триместар од бременоста.