ma.gurushealth.ru

Улогата на папата за време на породувањето, што е тоа? Што татко во болница?

Улогата на папата во домот раѓање е помалку важно од улогата на папата во породувањето во болница. па дури и може да биде во болница, таа и потешко. Па јас пишувам на сите за улогата на папата за време на породувањето.

Видео: Мајкл Labkovsky - Тато може: улогата на таткото во родителството

Улогата на папата за време на породувањето, што е тоа? Што татко во болница?

Улогата на папата во домот раѓање е помалку важно од улогата на папата во породувањето во болница. па дури и може да биде во болница, таа и потешко. Па јас пишувам на сите за улогата на папата за време на породувањето.

Папата при породување - духовна поддршка, физичка и психолошка поддршка за мајката. Во почетокот, некои жени мислат дека нејзиниот сопруг ќе ја попречи при породување со своето присуство, за да ја посрамоти и да ја запре. Или дека ќе види нешто страшно, дека мажот не е во никој случај не треба да се види.

Не е јасно - како тајната на ново раѓање, а повеќето мајчин јазик, човекот може да биде или да изгледа ужасно. Сигурен сум дека не може да биде! На многу начини, се разбира, тоа зависи од жената. Ако го напушти свесно им се обраќа како остварување на чудо, подготвени за нив, и е главна фаза на породувањето, раѓањето, таа не може да направи ништо страшно.

Друга работа, ако бремена мајка нема идеја на породување и сите мисли се фокусирани на она што ќе биде надвор од таа брзо го извади, тогаш мислам дека нејзиното однесување за време на породувањето не е убаво, и секако пасивни.

Многу убаво да се читаат приказни за породување, каде што жените пишуваат, како да се породи заедно со нивните сопрузи. И двојно пријатно да се прочита, кога тие пишуваат, тие не сакаат присуство на нејзиниот сопруг, или се мисли дека тоа нема да се даде на било улога, но од страна на случајност, татко ми остана за време на раѓањето, за која мајка ми сега е многу благодарен на него. :)

Не падне во бесвест

Мислам дека тоа ќе биде тешко татко не се направи во текот на бременоста, не се заинтересирани за овој процес, и тогаш се појави во времето на испорака и непосредна "внесете" дека зошто. Оние кои сакаат да дознаат повеќе, сомнежи и не е сигурен за себе, треба да биде како добра лекција да се подготват за породувањето. Добар класи - оние во моето разбирање, каде што папата го поздрави, а жената ја кажа целата вистина за породување - ги обезбеди потребните информации за она што ќе имате убаво и природно.

Но, знам татковци кои работеле напорно и не имаат време да се оди со неговата сопруга на предавања. Со овие мајки мораше да се справи со. Си еден од оние мајки. И секогаш кога можност да зборуваат за тоа како таа го научил во предавања, да чита и одржа предавање во која е напишано дека папата ќе го направи за време на породувањето. И татко на моите деца и моите пријатели татковци кои не беа во можност да присуствуваат на часовите - сите се роди со страшен тресок. Не гужва, не спаѓаат во бесвест, и свесно учествувале во процесот.

Папата за време на породувањето може да се направи неговата сопруга масажа, да додадете на самодовербата и да се создаде атмосфера на сигурност и безбедност, и да се следи на испорака. Верувај ми, тоа е потребно е добра зделка за вашите омилени жени! Тоа е забележано дека папата, кој "раѓање" нивните деца, со особена нежност нив и посилни невидливи обврзници поврзани со нивните деца од оние кои поминаа жената во болница се третираат, и на излезот од него да се подготвени бебе.

Папата во болницата посебна улога. Тој може да ги контролира активностите на медицински сестри во однос на неговата сопруга. Себеси во болница не беше, но искуството на другите знаат дека во болницата ретко се коментира за своите постапки, а потоа мајка ми дури и не знаат дека таа беше прободен со нож за време на породувањето. И се спротивстави на лекарите многу, многу тешко. Дури и повеќето подготвен за породување забележав дека кога објавен во болница, да стане некако беспомошни и едвај во контрола на ситуацијата. Ако голем број не се губи смиреноста татко на детето, медицинските акција се одвива пред него, а некои од нив се бара негова дозвола, според рускиот Устав.

Породување во болницата во присуство на неговиот татко платени

Породување во болницата во присуство на неговиот татко платени за, но тоа е достоен за тоа, ако отиде во болница. Види раѓањето на нивното бебе - што би можело да биде подобро?

Раѓањето на мојот сопруг сварено билки, кои се неопходни за мене во текот и по раѓањето, беше таму кога тоа беше потребно да се мене. За да додадете доверба и кога ми е потребна неговата физичка сила. Во одреден момент, навистина сакаше да се обеси околу вратот, стискање раце. :) И единствениот начин на кој јас бев во можност да се породи на нашето прво дете. Мажите, вратот и рацете се лулаат на родови! :) И за време на второто раѓање, кога бабица беше отсутен, нејзиниот сопруг ме поддржаа во исправена положба и зедов бебето кога тој е роден. А сепак, папата одржа во рацете на бебето по неговото раѓање. Мајка во тоа време, на пример, ги проучува акушерка или мајка сака да исплакнете после породувањето. Се разбира, во овој момент детето е подобро во безбедна, силна, сакан рацете на папата, од креветчето, па дури и повеќе, па на детското одделение во болницата.

Овие се сите корисни, ако папата согласи да присуствува на раѓањето, а мајката не е против тоа. Но, тоа се случува дека мајка сака да го види татко на детето при раѓањето, и тој остро се спротивстави. Мислам дека тоа ќе биде голема грешка да го убеди да бидат присутни преку моќта. Ако татко ми донесе на раѓање од страна на власта, тоа може да ја влоши процесот на породување: заостри или комплицира. негативни емоции ќе се пренесува на детето. И ако детето е во состојба да издржи до нив, тој ќе доведе папата со породувањето.

Тоа се случува во такви случаи дека бебето создава ситуација каде што папата смее да остане: нешто да се донесе, да се купи, да се одговори на телефон, и во тој момент се роди детето.

И, понекогаш, кога мајката против присуство на папата, а татко ми многу добро сакаат да учествуваат. Тоа е достоен за тоа да одлучи однапред со зборување, повикувајќи се убедливи аргументи. Но, ако не се постигне договор, тоа е подобро да не се инсистира на неговото присуство. Инаку, тоа е уште еднаш може да влијае на текот на породувањето не е за подобро.

Мојата бабица ми кажа дека однесувањето на папата за време на породувањето во различни начини. На пример, кога неговата сопруга се упатиле во потрага по удобна положба на телото и локацијата на станот во моментот на раѓање, седна во фотелја со нозете, и праша: "Па, кажи ми нешто, почитуван акушерка, како да се дојде до одлука да се земе испорака?". И тоа беше, исто така, татко, кој стрела околу себе стан и сите нарушен. А жената беше во можност да се породи безбедно само кога папата напија вотка и го стави во кревет. :) Не биди папата, како! :)

Навистина ми се допадна израз кој што го прочитав во некои одговори на трудот: "Најважното нешто што се бара од папата - да не се меша!" -)

Видео: Тоа е добро wow исполнат неговата сопруга од болница !!!

Не е јасно - како тајната на ново раѓање, а повеќето мајчин јазик, човекот може да биде или да изгледа ужасно. Сигурен сум дека не може да биде! На многу начини, се разбира, тоа зависи од жената. Ако го напушти свесно им се обраќа како остварување на чудо, подготвени за нив, и е главна фаза на породувањето, раѓањето, таа не може да направи ништо страшно.

Видео: Која е улогата на таткото и мајката во раѓањето на детето?

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Се претвори во родителиСе претвори во родители
Улогата на таткото во детската заштитаУлогата на таткото во детската заштита
Заеднички раѓање: 5 добрите и лошите страни. Што е потребно за заедничка испоракаЗаеднички раѓање: 5 добрите и лошите страни. Што е потребно за заедничка испорака
Посета на акушеркаПосета на акушерка
Како се партнерства породувањето?Како се партнерства породувањето?
Семејството на породувањеСемејството на породување
Заеднички мајката и детето престој по породувањетоЗаеднички мајката и детето престој по породувањето
Заеднички породувањето со својот сопругЗаеднички породувањето со својот сопруг
Подесување на породувањето и периодот по нивнотоПодесување на породувањето и периодот по нивното
Она што загрижува иднината папата?Она што загрижува иднината папата?
» » » Улогата на папата за време на породувањето, што е тоа? Што татко во болница?