ma.gurushealth.ru

Татковски постпартална депресија - да наштети на вашето бебе

Видео: телесната тежина за време на Нова Година по породувањето! Дали треба диета на хранење мајка?

Кој би помислил дека татковците, исто така, се случи по породувањето депресија. Сепак, присуството на ваква состојба е многу непожелно, бидејќи тоа може да донесе голема штета  здравјето на вашето дете, се верува дека за истражување на научниците од Универзитетот во Оксфорд. На повеќе значајни последици одвои развојни нарушувања и нарушувања во однесувањето бебе.

Видео: Отпорност на мајките постпартална депресија

Таков заклучок може да се извлечат од студијата на триесет и осум ново postrodovoy татковци со депресија, возраст децата кои немаат повеќе од три месеци. Прекинати експерти три-минутно видео покажа дека недостатокот на комуникација помеѓу бебето и тато се зафатени со нивните искуства. Таквите непочитување на папата на дијалог со детето ќе бидат оставени без трага, велат експертите. Дека недостатокот на трошење на време со детето во првите неколку месеци по раѓањето, подоцна се манифестира во однесувањето на неговите проблеми.

Експертите имаат тенденција да се верува дека на отпечатоци од недостаток на комуникација е наметната поради бебето уште од рана возраст се чувствува отуѓен и лишени од татковата грижа. Научниците заклучиле дека се забележува склоноста на постпартална депресија кај мажите, меѓу пет проценти од татковците, а мајката депресија postrodovaya вели дека десет проценти од жените кои се породи. Психолошки искуства на татковците се должи, според експертите, на високата цена на одржување на деца, промени во односите со неговата сопруга, како и стравот кои произлегуваат од одговорноста за детето.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Депресија во "старите" бебе мајкиДепресија во "старите" бебе мајки
Мамо, се мобилен телефон!Мамо, се мобилен телефон!
Доење на антидепресиви: придобивките ги надминуваат ризиците?Доење на антидепресиви: придобивките ги надминуваат ризиците?
Стравот од породувањето и постпартална депресијаСтравот од породувањето и постпартална депресија
Мажите се со поголема веројатност да станат депресивни поради недостаток на децата од женитеМажите се со поголема веројатност да станат депресивни поради недостаток на децата од жените
Обид за самоубиство кај родителите и нивните децаОбид за самоубиство кај родителите и нивните деца
Електрична струја лек за депресијаЕлектрична струја лек за депресија
Депресија по мозочен удар се зголемува ризикот од смртДепресија по мозочен удар се зголемува ризикот од смрт
Недостатокот на личен контакт води до депресија кај постарите лицаНедостатокот на личен контакт води до депресија кај постарите лица
Постпартална блуз и постпартална депресијаПостпартална блуз и постпартална депресија
» » » Татковски постпартална депресија - да наштети на вашето бебе