ma.GurusHealth.ru

Инјекции на магнезиум сулфат за време на бременоста - закана за фетусот?

Видео: магнезиум во бременоста

ФДУ неодамна објави дека не препорачуваат лекарите препишуваат инјекции на магнезиум сулфат за бремените стапка на повеќе од 5 дена за да се спречи предвремено раѓање.

Имајте на ум дека употребата на магнезиум сулфат за оваа намена, генерално, не е одобрен во САД, но лекарите често го прават тоа на сопствена иницијатива.

ФДА вели дека инјектирање на магнезиум сулфат во бременоста е поврзано со многу ризици, особено ако со капацитет од 5 дена.

Магнезиум сулфат може да доведе до проблеми во фетусот:

• Намалување на нивото на калциум во крвта.
• Проблеми со коска (остеопенија).
• Зголемен ризик од фрактури.

Администрацијата тврди дека тоа не е познато што максимално безбедно периодот на примена на магнезиум кај бремени жени не се поврзани со ризикот за фетусот. Ова не е прв пат дека експертите предупредуваат лекарите за потенцијалните ризици по здравјето поврзани со долготрајна употреба на магнезиум сулфат кај бремени жени.

Многу лекари сметаат дека хипертоничност на матката и ризикот од предвремено раѓање е поопасна од непознати потенцијалните ризици од магнезиум и инјектирале дрога «надвор етикета» - во согласност со индикации кои не се наведени во упатството.

Според извештајот објавен по акушерство и гинекологија, «интравенски магнезиум сулфат бремени жени со предвремено породување - не е обележано, неефикасен и потенцијално опасна третман".

Што е употребата на магнезиум сулфат во САД?

Магнезиум сулфат, познат во САД, како Epsom сол, обезбедува магнезиум неоргански соли и сулфурна киселина.

Тоа обично се користат за:

• лекување на одредени видови на болка.
• лекување на тешки напади на астма.
• Спречување на напади во еклампсија.
• Превенција на церебрална парализа кај недоносените (види резултатите од новата студија на Друштвото за медицина на мајката и фетусот SMFM).

Магнезиум сулфат понекогаш се дава на бремени жени меѓу 26 и 34 недели од бременоста долго се разбира да се спречи предвременото раѓање, особено, да се даде дополнително време за третман со стероиди за да се забрза развојот на фетусот белите дробови.

Магнезиум сулфат е потенцијално опасни за фетусот

Во светлината на новите податоци добиени експерти ФДУ, американските лекари треба да ги раскине назначувањето на магнезиум сулфат за бремените жени за долго време. Администрација се подготвува некои промени во упатството за корисникот за медицинска употреба на дроги со инјектирање на магнезиум сулфат, USP 50%.

Ќе содржи нова инструкција во "Предупредувања" информации за тоа како резултат на употреба на магнезиум сулфат над 5 дена во фетусот се намалува нивото на калциум и промени во коските се случи.

FDA, исто така, планира да го промени текот на лекот во текот на бременоста од А до Д, ревидирање делот "тератогени ефекти" - тоа е индикација дека лекот е во состојба да влијаат врз развојот на фетусот.

ФДУ експерти велат: "Категорија Д во бременоста значи дека има докази за оштетување на фетусот, но потенцијалните придобивки на лекот може да биде прифатливо во некои ситуации, и покрај ризикот".

Што претходно беше споменато во категоријата Во соопштението се вели дека "соодветни и добро контролирани студии не покажале оштетување на фетусот во првиот триместар од бременоста, и нема податоци за овој ризик во други триместар."

Конечно, администрацијата за да додадете "Генера" ​​дел потсетник дека магнезиум сулфат инјекција не е одобрен од ФДА за спречување на предвремено породување и може да биде опасно.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Магнезиум пероксид (magnesii reroxydum). А мешавина на магнезиум оксид (85%) со магнезиум пероксид…Магнезиум пероксид (magnesii reroxydum). А мешавина на магнезиум оксид (85%) со магнезиум пероксид…
Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на…Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на…
Третман на прееклампсија. Тактиката на третман на прееклампсија кај бремени жени.Третман на прееклампсија. Тактиката на третман на прееклампсија кај бремени жени.
Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…
Магнезиум штити од рак на панкреасотМагнезиум штити од рак на панкреасот
Железо црна сулфат (ferrosi sulfas). Синоними:. Железо сулфат, железо сулфат, FERRUM sulfuricum…Железо црна сулфат (ferrosi sulfas). Синоними:. Железо сулфат, железо сулфат, FERRUM sulfuricum…
Tardiferon (tardiferon) *. Депото формулација на црна сулфат. Дражеј (ретард) кој содржи 0,257 g…Tardiferon (tardiferon) *. Депото формулација на црна сулфат. Дражеј (ретард) кој содржи 0,257 g…
Complivit (complivitum). А сложени производи кои содржат витамини и минерали. Се произведува во…Complivit (complivitum). А сложени производи кои содржат витамини и минерали. Се произведува во…
Anatsid (anacid) cucpenziya содржи магнезиум хидроксид и алуминиум хидроксид. Во 5 ml од…Anatsid (anacid) cucpenziya содржи магнезиум хидроксид и алуминиум хидроксид. Во 5 ml од…
Магнезиум оксид (magnesii oxydum). Синоними: Изгорена магнезиум, магнезиум Уста, магнезиум…Магнезиум оксид (magnesii oxydum). Синоними: Изгорена магнезиум, магнезиум Уста, магнезиум…
» » » Инјекции на магнезиум сулфат за време на бременоста - закана за фетусот?