ma.gurushealth.ru

Наплата по породувањето

Наплата по породувањето

Овие жени се породи и се врати на теренот, на истиот ден, нели? Можеби на Марс.

Видео: Тенки тело. Спорт по породувањето. Обнова по бременоста

Породувањето може да биде природен настан, но тоа е - на настанот. Се случи длабоки промени кои ќе се движат од државните мајките инкубатор родителска грижа. Дури и како непречено движење е доволно да се направи да малку нестабилна за неколку дена по раѓањето. Хормоналните промени, исто така, се применуваат. Меѓу нив се подготвуваат за доење - не е најмала.
Матката се уште се зголемува, и чувствителна површина, каде што имаше плацентата ќе истекуваат за некое време. Лохиите - термин за krovjanisto-мукозен исцедок од матката. Во рок од неколку дена на светло-црвени лохиите станат бели, или блиски до неа празнење, но некои жени се наизменичното светло црвена белег до 6 недели.
Ако има проблем со крварење, тоа е обично резултат на инфекција, зачувани на плацентата или subinvolution (што значи дека матката не се намали правилно, останатите слатка). Инфекцијата може да биде придружена со болка. Зачувани плацентата крајот може да предизвика зголемување на крварење. Ова е обично мали проблеми, ако брзо да се справи со нив, но тие можат да станат значајни ако чекате да ги пријават.
Ако се направи мал епизотомија, обновување ќе дојде брзо, обично во рок од една недела или така. Ако епизотомија е голема или има силна пауза, може да се доживее непријатност за 6 недели. Топли кади - најдобар начин за обновување кога сончева топлина вода мобилизира сите ваши најдобар исцелителни способности. Ако сте пушач, на лекување може да биде одложен, бидејќи никотинот е познат вазоконстрикција, ограничување повреда оксигенација. Вашиот лекар ќе ги провери сето ова околу еден месец и ќе ја укине забраната за сексуален однос, ако сè е нормално.
вистински наплата за царски рез беа тешки, но со долниот дел од вашиот сè ќе биде во ред. Кога непријатност поради намалување ќе се случи, ќе се чувствувате подобро многу побрзо отколку жена, која имаше тешка вагинално породување. Постоперативни компликации вклучуваат инфекција на мочниот меур (лесно може да се лекува) или оперативна инфекција.
Дали сте имале царски рез, или ќе роди вагинално, лохиите се речиси идентични. Тоа е непријатна, па имаат подготвени понудата на огромен мега-макси индустриска моќ влошки, кога ќе се врати дома.

Видео: Опоравување после породувањето! Јулија Smolnaya

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Руптура на матката се случи за време на породувањето, често патолошка. Причини: воспалителни и…Руптура на матката се случи за време на породувањето, често патолошка. Причини: воспалителни и…
Како постпартална крварење?Како постпартална крварење?
Низа и по породувањето хеморагијаНиза и по породувањето хеморагија
По породувањето патолошка. празнење одложен постпартална (lohiometra) се случува кога на матката се…По породувањето патолошка. празнење одложен постпартална (lohiometra) се случува кога на матката се…
Постпартална рехабилитација на женитеПостпартална рехабилитација на жените
Третата фаза на работна сила (исфрлање на плацентата)Третата фаза на работна сила (исфрлање на плацентата)
Раст на матката за време на бременоста. Породувањето и afterbirthРаст на матката за време на бременоста. Породувањето и afterbirth
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Кон крајот на постпартална хеморагијаКон крајот на постпартална хеморагија
» » » Наплата по породувањето