ma.gurushealth.ru

Ditokia

Видео: раѓањето на близнаци

ditokia

Видео: Раѓањето на близнаци родени на 32 недели

Во моментов, испорака на две или повеќе деца ретко се различни од раѓањето на едно дете.

Видео: Мојата роди близнаци

Многу жени се сега во можност да се роди близнаци сам, без никакви понатамошни компликации. Сепак, поголем број на нероденото дете, на повисок ризик на операција за раѓање на деца. Во повеќето случаи, близнаци родени предвреме се случи на 37-38 недели од бременоста. Само 10% од жените може да се направи на бременост пред 40 недели. Тоа беше исто така, истакна дека е поголем бројот на фетусот во матката, толку побрзо ќе почне испораката. Тоа е поврзано со многу компликации, како што е често телото на мајката не е целосно подготвена за породување. Оттаму, жената треба да одлучи однапред, каде што ќе го носи, бидејќи овој момент може да дојде неочекувано со неа. Близнаците на раѓање треба да бидат присутни не само гинеколог, но педијатар со анестезиолог во случај на вонредна состојба. Во многу случаи, се должи на несоодветна позиција на сила од раѓањето на близнаци може да биде прекината хируршки. Околу 50% од еден од плодовите се карличната положба пред породувањето. Исто така е можно да го промени ставот за време на породувањето. При раѓањето близнаци најчесто постои неопходност на инструментална интервенција (форцепс, отсекувањето на перинеумот). Мултипна бременост и неговите карактеристики се опишани во детали на породување во претходното поглавје за патологија на бременоста. Најважно во овој момент е да се следи состојбата на кардиоваскуларниот систем кај децата. Раѓањето на првото дете, во повеќето случаи не претставуваат особена тешкотија. За повеќе брзото завршување на периодот на раѓањето, за да се избегне оштетување и повреда на главата на плодот често се врши на дисекција на перинеумот. По кабелот за првото бебе е внимателно да се врзуваат на две места, во случај тоа ќе биде заеднички и за плодот (ако монозиготни бременост) за да се спречи недостаток на кислород вториот фетусот. Потоа, по околу 20-30 минути во позадина новосоздадени контракции necropsied вториот фетусот мембрани. Амнионската течност во исто време се обиде да се произведува во мали делови. Ако раѓањето на првото дете се случува со одреден степен на свој, тоа е потребно да се користи фармаколошка стимулација, бидејќи телото на мајката е тешко да се справат со товарот на раѓањето на нејзиното второ дете. Многу непожелно во овој момент внатрешен државен удар овошна дел на карлицата и предвремено одлепување на плацентата. Овие компликации резултира во потребата за хируршка интервенција. Ако се оди добро, а вториот ќе се роди детето сам, една жена во трудот влегува во завршната фаза на породувањето. Како по правило, последниот на раѓање близнаци многу брзо. Важна точка во овој случај да се спречи појавата на матката крварење. По раѓањето на последниот внимателно ја испита интегритет и карактер сет на близнаци. Во периодот од почетокот на постпартална особено е важно да се следи состојбата на жените, бидејќи е можно развојот на матката крварење како резултат на прекумерно оптоварување за време на породувањето.

Видео: раѓањето на близнаци

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Мултипна бременост. Фреквенцијата на мултипна бременост.Мултипна бременост. Фреквенцијата на мултипна бременост.
Значење zygosity. Значење хорионски мултипна бременостЗначење zygosity. Значење хорионски мултипна бременост
Bariatric хирургија зголемува ризикот од предвремено породувањеBariatric хирургија зголемува ризикот од предвремено породување
Раѓањето на две или повеќе децаРаѓањето на две или повеќе деца
Раѓањето на близнаците, веројатноста за појава на раѓањеРаѓањето на близнаците, веројатноста за појава на раѓање
Camoproizvolnye раѓањеCamoproizvolnye раѓање
Компликации поврзани со постари возраста на мајкатаКомпликации поврзани со постари возраста на мајката
Означување на овошје во двојен. monochorionic близнациОзначување на овошје во двојен. monochorionic близнаци
Во Виетнам, таа родила близнаци со различни татковциВо Виетнам, таа родила близнаци со различни татковци
Диференцијација на дисоцијација во развојот на плодот. Доплер на дисоцијација во развојот на плодотДиференцијација на дисоцијација во развојот на плодот. Доплер на дисоцијација во развојот на плодот